Zobacz temat - [R220SDI]Wydech - środkowa rura

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220SDI]Wydech - środkowa rura

xtek - Nie Maj 31, 2009 23:00
Temat postu: [R220SDI]Wydech - środkowa rura
Witajcie! Mam w środkowej czesci wydechu spooora dziure. Do tej pory byla prowizorycznie zaklejona poxilina i bandazem do wydechu, ale dzis przy predkosci 205km/h znow mi ja rozwalilo i teraz mam ciekawy basowy pomruk ;) Ktos orientuje sie ile moze kosztowac ten srodkowy odcinek? Chodzi mi o ten od katalizatora do koncowego tlumika. Jakis polecany warsztat w Krakowie? Spawanie nie wchodzi w gre, bo dziura za duza, a poza tym cala ta rura jest juz pordzewiala.
Raptile - Pon Cze 01, 2009 08:40
Temat postu: Re: [R220SDI]Wydech - środkowa rura
xtek napisał/a:
dzis przy predkosci 205km/h znow mi ja rozwalilo .

A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA :rotfl: !!

Dziura w środkowym tłumiku czy w rurze która łączy środkowy z końcowym ?

to każdy tłumikarz ci to zrobi który umie spawać :wink: ale gdzie to ci Chopie nie powiem bom ze Stolicy

xtek - Pon Cze 01, 2009 09:13

Trudno jest pospawac w rdzy dziure 15cm x 5cm raczej :P A predkosc taka GPS pokazuje, wiec sorry. Rura tak jak pisalem od katalizatora do koncowego tlumika. To jest jakies 1,5m rury bez niczego,.
Raptile - Pon Cze 01, 2009 09:26

xtek, to chyba Halny w plecy i źagiel na dachu :rotfl:

To pewnie przez to paliwo Eko-Bio-Super extra MPO Diesel :P

xtek - Pon Cze 01, 2009 09:40

Eee, na obwodnicy Krakowa (A4), w miejscu gdzie sa 4pasy, na prostej, na niebieskim paliwie z lokomotywy ;) Obroty juz byly mocno na czerwonym polu ;)
Brt - Pon Cze 01, 2009 10:02

xtek ... to niewierny Rapt jest ... jak nie zobaczy to nie uwierzy :P a co do rury, to mi się udało dorwać używkę kompletną za 100PLN .... nowa niestety nie wiem ile moze kosztować.
seyfer - Pon Cze 01, 2009 11:09

nie wiele więcej raczej. Ja do mojego kupiłem za jakieś 120pln nówke - uzytkownik FATEX na allegro o ile pamietam :cool:
lucky - Pon Cze 01, 2009 12:03

robią wszystko z wydechami http://company.yellowpage...6544/index.html
Brt - Pon Cze 01, 2009 12:05

seyfer napisał/a:
uzytkownik FATEX

byle nie fatimex ;) ale raczej nie, bo za tanio jak na nich :lol:

seyfer - Pon Cze 01, 2009 12:57

właśnie to z fatimexu jakoś ... :/ ale mogę sie mylić.. przynajmniej kiedyś miał taka informacje albo ja źle kojarzę. a tu namiary http://www.tlumikifatex.pl/
Od niego kupiłem środkowy i końcowy tłumik i nie było z niczym problemu :wink:

xtek - Pon Cze 01, 2009 13:13

seyfer napisał/a:
nie wiele więcej raczej. Ja do mojego kupiłem za jakieś 120pln nówke - uzytkownik FATEX na allegro o ile pamietam

tlumikifatex, niestety maja tylko do to do R400 i R600 :/

Cytat:
robią wszystko z wydechami http://company.yellowpage...6544/index.html

przedzwonie i zobacze ;)

Zeby nie bylo watpliwosci potrzebuje rure oznaczona numerkiem 7.

seyfer - Pon Cze 01, 2009 13:17

a to najlepiej sie skontaktować. Na początku do mojego tez nie miał a po zadzwonieniu okazało się ze jednak maja. Ty bardziej ze Końcowy tłumik robią, wiec czemu i nie środkowy ? :wink:
xtek - Pon Cze 01, 2009 13:23

hmm, jeszcze jedno, z tego co rozumiem, to najpierw jest kolektor (nie ma go na zdjeciu), rura elastyczna, katalizator, rura, tlumik koncowy. Nie ma tam tlumika srodkowego, tak? Jesli jest, to ktora to czesc na zdjeciu, ktore wrzucilem wczesniej? :o

Teraz patrze do EPC i w R600 jest tlumik srodkowy, tylko w R200 nie ma ;) Moze dlatego w 600 jest troche ciszej ;)