|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Problem z klaksonem
ketchup_7 - Nie Cze 07, 2009 23:07 Temat postu: [R75] Problem z klaksonem Witam mam problem z klaksonem. Naciskając na przyciski przy kierownicy klaksona nie słychać tylko jakieś pstrykanie przy bezpiecznikach od strony pasażera. Klakson sam w sobie działa bo przy zamykaniu samochodu z pilota i niedomknięciu dźwi daje sygnał lub przy włączeniu alarmu. Byłem w warsztacie i nie dali rady tego zrobić niby przekaźnik dobry bezpieczniki tez. Powiedzieli że to wina jakiegoś bezpiecznika na jakiejś płytce i niby się go nie da wymontować. Czy mógłbym prosić o pomoc co może być przyczyną!!! Z góry dziękuje
PHJOWI - Nie Cze 07, 2009 23:15
sprawdz połączenie pod prawą lampą lubi kable wylatywać lub gnić, klakson i syrena alarmu mają oddzielną tubę .
ketchup_7 - Pon Cze 08, 2009 08:30
Tylko jak te kable znaleź?? trzeba cośrozbierać czy wystarczy tylko podniesienie maski??
argail - Pon Cze 08, 2009 08:32
Nie wspominając o tym, iż zdarzyło się mi, że łopatki wentylatora w jakiś dziwny sposób "zassały" kable od klaksonu i przemieliły w mielonkę.
ketchup_7 - Pon Cze 08, 2009 14:04
Tylko jak te kable znaleź?? trzeba coś rozbierać czy wystarczy tylko podniesienie maski. Zabiore się za to dopiero jutro ale juz teraz chcem jak najwiecej wiedziec:)
dr - Pon Cze 08, 2009 15:18
Ciekawe czy mechanicy podmieniali przekaźnik żeby sprawdzić czy jest dobry czy tylko na słuch? U mnie też było słychać tylko kliknięcia (teoretycznie przekaźnik działa) a okazało się że styki tego przekaźnika były zaśniedziałe
ketchup_7 - Wto Cze 09, 2009 09:42
a możecie mi powiedzieć czy jest jeszcze jakiś przekaźnik opfrócz tego co można zamienić, mam na myśli jakiś przekaźnik który jest gdzieś zainstalowany na stałe na jakiejś płytce????
i jeszcze jedno pytanie, jaki moge użyć płyn do chlodzeia. Chce tylko dolać tego płynu do zbiorniczka.
szoso - Wto Cze 09, 2009 09:49
ketchup_7 napisał/a: | jaki moge użyć płyn do chlodzeia. Chce tylko dolać tego płynu do zbiorniczka |
jeśli nie masz zalanego Borygo Eko to możesz dolać Petrygo bo ich podobno nie można mieszać tak mi powiedział Pan Zdzisio sprzedawca
ale jeśli chodzi o małą dolewkę to śmiało dolej Petrygo
ligierator - Pią Mar 19, 2010 19:23
koledzy który przekażnik odpowiedzialny za klakson? pozdrowionka
|
|