|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] ZARZYGANY OLEJEM SILNIK
decostal - Pią Cze 12, 2009 07:26 Temat postu: [R620] ZARZYGANY OLEJEM SILNIK Ponieważ mi dużo pali, tj 11litrow/100km postanowilem zajrzec pod maske. Rozebralem przewody od intercoolera i okazalo sie ze w srodku sa cale w oleju. Zmartwilo mnie to bardzo, zaczalem je czyscic i szukac dalej. Nastepna rzecza jaka mnie zmartwila to zawalona olejem pod spodem miska olejowa i turbina na wylocie powietrza. Wszystko w oleju masakra !
Dziwi mnie jescze jedna rzecz, rok temu wymieniałem olej w silniku i wlalem do stanu mniej niz max, a dzis mam nieco ponad stan, mimo, ze nie dolewałem.
Co to moze byc auto mi kopci, jest słabsze, mam 20sek do 100:(, spalac 11l/100, nie sprzedam go jednak za nic w swiecie.
POMOZCIE SKAD TEN OLEJ ?
szoso - Pią Cze 12, 2009 08:13
decostal napisał/a: | Rozebralem przewody od intercoolera i okazalo sie ze w srodku sa cale w oleju |
to normalne ale do pewnego stopnia oczywiście
decostal napisał/a: | zmartwila to zawalona olejem pod spodem miska olejowa |
może uszczelka pod miską puściła
decostal napisał/a: | i turbina na wylocie powietrza |
trochę zawsze będzie oleju bo z odmy trochę idzie w turbinę
decostal napisał/a: | a dzis mam nieco ponad stan, mimo, ze nie dolewałem |
jeśli jesteś pewnien że wtedy dobrze wlałeś tego oleju
stan oleju zazwyczaj podnosi płyn chłodniczy który dostał się do oleju przez uszczelkę głowicy która puściła
płyn w zbiorniczku masz czysty?
Raptile - Pią Cze 12, 2009 08:28
to tak już ci pisze.
"zmartwila to zawalona olejem pod spodem miska olejowa "
-przewód prowadzący od filtra oleju cieknie na łączeniach u mnie to samo
"Rozebralem przewody od intercoolera i okazalo sie ze w srodku sa cale w oleju"
-Norma oczywiście jak nie leci z niego jak z kranu
-Turbo rzyga( Prawie każdy Sdi ) ci troszkę olejem jak oleju ci starcza od wymiany do wymiany to niema sensu sobie głowy zawracać
decostal - Pią Cze 12, 2009 20:24
To troche sie uspokoilem, ze to normalne, a juz mialem czarne mysli, jutro sprawdze plyn chlodniczy i dam znac co jak.
|
|