|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Pompka spryskiwacza
Roma - Nie Cze 14, 2009 18:30 Temat postu: [R75] Pompka spryskiwacza Witam
Mam problem z pompką spryskiwacza przedniej szyby w Roverze 75 2.0 CDTi z 2004 r.
Początkowo wydawało się, że pompka jest zepsuta, ale po dokładnym sprawdzeniu okazało się, że pracuje bez zarzutu. Pompka nie dostaje napięcia. Wszystkie bezpieczniki są w porządku, wycieraczki pracują normalnie przy włączonym spryskiwaczu.
Może napięcie do pompki przebiega dodatkowo przez jakiś przekaźnik? Jeśli tak to gdzie go szukać?
Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem i potrafi coś doradzić?
Bardzo proszę o pomoc
SeniorA - Nie Cze 14, 2009 21:37
Roma_B napisał/a: | Może napięcie do pompki przebiega dodatkowo przez jakiś przekaźnik? Jeśli tak to gdzie go szukać?
| w układzie jest przekażnik R3 w skrzynce bezpieczników w kabinie, który współpracuje z modułem BCU.
Roma - Pon Cze 15, 2009 09:53
Dzięki wielkie za odpowiedź i ukierunkowanie, Andrzeju
Bardzo by mi pomógł jakiś schemat, nawet ściągnęłam sobie RAVE z nadzieją, że tam coś znajdę, ale mam problemy z jego odpaleniem. Kombinowałam na różne sposoby i klapa.
Może ktoś z czytających ten post jest w posiadaniu jakiejś rozpiski, czy schematu?
Byłabym wdzięczna za udostępnienie.
Pozdrawiam - Roma.
spider666 - Pon Cze 15, 2009 10:13
http://forum.roverki.eu/v...ight=instrukcje
sTERYD - Pon Cze 15, 2009 11:50
Roma_B, cofnij czas w komputerze na wcześniejszy niż 2003
Roma - Pon Cze 15, 2009 20:51
No, Panowie! Spisaliście się na medal!
BARDZO Wam dziękuję - udało mi się odpalić RAVE dzięki Waszej pomocy
Teraz czas na poszukiwanie interesującego mnie tematu...
Przesyłam ciepłe pozdrowienia - Roma.
huberto8 - Pią Lip 15, 2016 07:13
Witam ,Mam problem z pompką spryskiwacza przedniej szyby w Roverze 75 2.0 CDT z 2000r,wycieraczki działają bez problemu przy włączonym spryskiwaczu lecz nie pojawia się płyn dodam też ze nie słychać pracy silniczka wiec chyba padł czy po prostu szukać problemu w bezpiecznikach?
christopher7 - Pią Lip 15, 2016 07:22
huberto8, sam sobie odpowiedziales na pytanie Dodam tylko, ze bezpiecznik rzadko przepala sie bez powodu, sprawdz tez styki na wtyczce przy pompce zanim ja wymienisz na nowa.
prebenny - Pią Lip 15, 2016 08:06
christopher7 rzadko jak już
huberto8 nie wiem w czym problem. Sam napisałeś sobie rozwiązanie. Zacznij od bezpiecznika, bo to Cię nic nie kosztuje a jak jest spalony to jest tańszy od pompki. Jak bezpiecznik jest OK to sprawdź miernikiem czy napięcie dochodzi na wtyczkę. Jak dochodzi to wtedy ewidentnie masz winę pompki. Nie widzę sensu zaczynać od najdroższej rzeczy.
|
|