Zobacz temat - [R400 ben 99r]Gdzie warto zakładać instalacje LPG we Wrocku?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400 ben 99r]Gdzie warto zakładać instalacje LPG we Wrocku?

ToMaSs1986 - Nie Cze 14, 2009 23:45
Temat postu: [R400 ben 99r]Gdzie warto zakładać instalacje LPG we Wrocku?
Heja !
Dawno sie nie odzywałem, ale na całe szczęście, nic mojemu roverkowi większego nie dolega:)Oczywiście HGF musiał się ptrzytrafić, ale to normalka.
Wracając do tematu. Z racji cen w Polsce benzyny średnio 4,40 a ceny gazu średnio 1,65 postanowiłem jakoś ten fakt wykorzystać i zastanawiam się nad założeniem instalacji gazowej.
Oczywiście plan już taki miałem zaraz po kupnie gdy miałem 117 tyś przejechane, ale ceny wtedy były zdecydowanie optymistyczniejsze niż obecnie <od autora:) 3,30 ben- gaz 2,30:D)>
Teraz moje pytanie kto zna dobry, ale naprawde dobry godny polcenia zakład instalacji gazowej we Wrocławiu bądź okolicach.
I czy przy blisko 130 tysiąca warto zakładać instalacje. Oczywiście rozumiem, że w grę wchodzi tylko sekwencja, teraz również pytanie ile ona będzie teraz kosztować (wtedy było około 2500) ? Aaa i czy jest szansa założenia tej instalacji przy jakiś dogodnych ratach?
Przypomne, że mam Roverka 400 benzynę z 99 roku. Raz gopście mi odmówili instalcji bo stwierdzili, że ma plastikowy kolektor i nie chcą się za to zabierać, bo może nie dobvrez działać. Ale chyba to nie prawda?
Pozdrawiam i proszę wszystkich sympatyków roverka o porady

piter34 - Pon Cze 15, 2009 09:29

Cytat:
I czy przy blisko 130 tysiąca warto zakładać instalacje. Oczywiście rozumiem, że w grę wchodzi tylko sekwencja, teraz również pytanie ile ona będzie teraz kosztować (wtedy było około 2500) ?

Teraz podobnie. Oczywiście najlepiej założyć sekwencję.

ToMaSs1986 napisał/a:
Aaa i czy jest szansa założenia tej instalacji przy jakiś dogodnych ratach?

Oczywiście, że tak. Wszystko zależy od oferty gaziarza (najczęściej raty lecą przez Żagiel).

ToMaSs1986 napisał/a:
Raz gopście mi odmówili instalcji bo stwierdzili, że ma plastikowy kolektor i nie chcą się za to zabierać, bo może nie dobvrez działać. Ale chyba to nie prawda?

Nieprawda. Dobrze zamontowana i wyregulowana "sekwencja" oznacza, że auto na gazie jedzie tak samo jak na benzynie.

ToMaSs1986 - Wto Cze 16, 2009 17:21

Ok a teraz pomoże mi może ktosik uprzejmy z Wrocławia i okolic o porade gdzie znajdę ów dobrego Gazazia z dobrymi opiniami? we Wrocławiu lub okolicach? Mieszkam we Wrocławiu dosyć krótko i nie dokońca wszystko znam, a nie chce podjrzeżdzać do byle stacji instalacyjnej.
Pozdrawiam i czekam na wszelką pomoc