|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [r216 coupe] Kilka pytań o 216i coupe
Vesper416 - Pon Cze 15, 2009 20:32 Temat postu: [r216 coupe] Kilka pytań o 216i coupe Z góry przepraszam ale tak czytałem dużo postów jednak nie dały mi one jednoznacznych odpowiedzi na pytania jakie mnie nurtują więc prosze o wyrozumiałość e końcu "kto pyta nie błądzi"
1. Jaki maksymalny rozmiar felg można założyć na Tomiego i z jakim ogumieniem chodzi o profil opony
2. Jakie tarcze polecacie zamiast tylnego hamulca bębnowego i czy ktoś si orientuje jakie to koszta przejscia na tarcze?
3. Sprawdziłem swój VIN i pkazało mi że mam 5 klasę wyposażenia... Czy może ktoś to rozwinąć????
4. Czy po numerze VIN można dojść do koloru lakieru ? Bo nigdzie nie moge znaleźć oznaczenia sprzedawca również nie mógł odnależć tego i polecil dobieranie komputerowe ale nie jestem przekonany do tego...
Na razie tyle bo zmęczony jestem i połowe rzeczy zapomniałem
Z góry dzięki i pozdrawiam
P.S
Założę się, że DANTE79R będzie miał najwięcej do powiedzenia
DANTE79R - Pon Cze 15, 2009 20:42
Felgi możesz założyć jakie chcesz ale czym większa tym opona niższa i droższa a jak przesadzisz to potrzebny będzie dystans i poszera błotników. Myślę że śmiało możesz założyć 17" z oponami 205/45 lub 215/40, co do tarcz to dziwię się że on ma bębny bo ja u Tomcata nie widziałem nigdy ale nie ruszaj bo to tylko wydatek a jak dobrze hamują to nie ma co grzebać. Co do 5 klasy to wiadomo że czym wyższa tym auto ma lepszy wypas. A dobieranie komputerowe lakieru jest dobrym wyjściem. Pozdrawiam
Vesper416 - Pon Cze 15, 2009 20:47
tylne hamulce chciałem zmienić bo już mam ładne alusy upatrzone ale jak to bedzie wyglądało jak bedzie beben widoczny
co do rozmiaru to chyba zdecyduje sie na 16 zeby nie przesadzac
DANTE79R - Pon Cze 15, 2009 20:52
Vesper416 napisał/a: | tylne hamulce chciałem zmienić bo już mam ładne alusy upatrzone ale jak to bedzie wyglądało jak bedzie beben widoczny | I co z tego że widać? Bardzo dużo aut ma bębny i fajne alusy. Pomalujesz np na czerwono i będzie git
Vesper416 - Pon Cze 15, 2009 21:00
pomalować nie zaszkodzi a może sie spodoba przy okazji
DANTE79R - Pon Cze 15, 2009 21:05
no dokładnie, miłej zabawy
|
|