Zobacz temat - [R416si] Ustawienie zbieżności

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416si] Ustawienie zbieżności

LU - Sro Cze 17, 2009 16:17
Temat postu: [R416si] Ustawienie zbieżności
Mam pytanie, czy ktoś z Was wie gdzie w Krakowie mogę ustawić zbieżność w swoim Roverku? Dzwoniłem do Nor-Auto, ale tam nie mają programu do Rovera:(
grembi - Sro Cze 17, 2009 16:36

Hmm a to na stacji diagnostycznej tego nie robią ? U mnie na jaką bym nie pojechał to nie ma z tym problemu
Pływak - Sro Cze 17, 2009 16:50
Temat postu: Re: [R416si] Ustawienie zbieżności
LU napisał/a:
Mam pytanie, czy ktoś z Was wie gdzie w Krakowie mogę ustawić zbieżność w swoim Roverku? Dzwoniłem do Nor-Auto, ale tam nie mają programu do Rovera:(

To spytaj się czy do Hondy Civic mają i jak mają to jedź :] Na stacjach diagnostycznych też Ci powinni ustawić jak im się będzie chciało...

LU - Sro Cze 17, 2009 16:51

grembi napisał/a:
Hmm a to na stacji diagnostycznej tego nie robią ? U mnie na jaką bym nie pojechał to nie ma z tym problemu

Ok, spróbuję, myślałem żeby najpierw uderzyć do Nor-Auto właśnie, bo oni są takim uniwersalnym 'warsztatem'..

staf - Sro Cze 17, 2009 16:55

Jak czytam NOR-AUTO...marszcze sie z niesmakiem.Może u was serwis jest ok.Bo u mnie ...ech.Szkoda gadać.
LU - Sro Cze 17, 2009 16:58

staf napisał/a:
Jak czytam NOR-AUTO...marszcze sie z niesmakiem.Może u was serwis jest ok.Bo u mnie ...ech.Szkoda gadać.

Co do Nor-Auto w Bielsku-Białej, to mogę ich polecić z czystym sumieniem, jak miałem Peugeota i coś się spieprzyło np. w niedzielę, to byli w stanie mnie uratować;)

Ogólnie sprawa wygląda tak, jak zaczynam hamować przy większej prędkości to zaczyna mnie delikatnie znosić na lewo albo prawo. Mój mechanik przejechał się autkiem i powiedział, że to prawdopodobnie zbieżność, dzwoniłem teraz na stację diagnostyczną. Gościu powiedział mi, że jeżeli kierownica jest prosto i auta nie znosi podczas jazdy to zbieżność to nie będzie, a raczej hamulce albo coś z zawieszeniem.. Miał ktoś podobną sytuację?

staf - Sro Cze 17, 2009 17:02

Poszukaj w szukajce.Napewno znajdziesz odpowiedzi na nurtujące cię pytanie.
Pływak - Sro Cze 17, 2009 17:04

Sprawdź tuleje tylnego zawieszenia może już mocno zmęczone i koła mają luzy co też może skutkować znoszeniem...
beldo - Sro Cze 17, 2009 18:01

Witam, z tego co sie orientuję tanio i dobrze robią na ulicy witkowickiej. robiłem juz u nich 2 razy i jest OK. Dodam ze taniej chyba w krakowie nie znajdziesz.
Pływak - Sro Cze 17, 2009 18:14

Tak z ciekawości ile kosztuje u Was ustawienie?
LU - Sro Cze 17, 2009 20:09

Pływak napisał/a:

Bielsko-Biała/Kraków 60-80 zł.

staf - Sro Cze 17, 2009 20:43

LU napisał/a:
Pływak napisał/a:

W Płocku podobnie 60-100pln

Pływak - Sro Cze 17, 2009 22:08

U mnie kasuje 50zł za oś więc ceny podobne. W przyszłym tygodniu czeka mnie ustawienie zarówno przodu jak i tylu imo za 15-30min roboty 100zł to dość dużo przynajmniej jak ostatnio ustawiał tył nie robił tego dłużej jak 15min od momentu zamontowania urządzenia na feldze...
LU - Czw Cze 18, 2009 16:40

Hehe, potwierdziły się moje pierwsze przypuszczenia, winą tego są opony, a raczej ich parametry.. 205/40.. i dlatego tak się zachowuje na koleinach.. kwestia przyzwyczajenia;)