|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4 Si 97] Pomocy padlo wszystko
Julitaurbanska - Czw Cze 18, 2009 09:45 Temat postu: [R200 1.4 Si 97] Pomocy padlo wszystko nagle podczas jazdy zatrzymał sie ..... wszystko zgaslo nie dziala imobilizer, szyby sie nie zamykaja, awaryjne swiatla nie dzialaja, radio....generalnie niec nie dziala auta nie da sie uruchomic....po przelaczeniu kluczyka w poz I zapala sie kontrolka akumulatora i oleju a wskazowka temperatury podnosi sie na maxa...co moglo sie stac??? pomóżcie jak macie jakis pomysł POzdrawiam autko...
Brt - Czw Cze 18, 2009 09:57
Hej
Widzę, że i tu napisałaś Sprawdź jak napisałem w mailu przede wszystkim przewód masy między akumulatorem a karoserią a także bezpieczniki pod maską oraz ogólnie kabelki wokół silnika
DANTE79R - Czw Cze 18, 2009 15:36
Lub alternator do naprawy. U mnie było identycznie i okazało się, że szczotki w alternatorze były wytarte i nie było ładowania. Akumulator padł i nic nie działało Naprawiłem i było gicior
August - Nie Cze 21, 2009 12:02
Brt napisał/a: | Sprawdź jak napisałem w mailu przede wszystkim przewód masy między akumulatorem a karoserią |
Raczej na 100 % nie łączy ci masa...miałem to samo. Wymieniona została masa i auto od razu odżyło.
Barciu - Wto Cze 23, 2009 18:35
Witam! Miałem podobne objawy, ale nie zakładajmy że to ta sama przyczyna. Zajechałem na stację zatankować, zapłaciłem, wracam, przekręcam kluczyki-wszystko ładnie pięknie aż przekręciłem na rozruch i wszystko zgasło. Kontrolki się świeciły po ponownym przekręceniu, ale po załączeniu jakiegokolwiek większego obciążenia robiło się ciemno. Padł akumulator, mimo że napięcie na nim wynosiło 12.8V, a wcześniej nic nie wskazywało, że jest na wykończeniu-kręcił ładnie. Prawdopodobnie miałem przebicie na którejś celi. Wymiana akumulatora i autko odżyło:)
namiko - Wto Cze 23, 2009 20:05
Julitaurbanska napisał/a: | zapala sie kontrolka akumulatora i oleju a wskazowka temperatury podnosi sie na maxa... |
Na maxa czyli dokąd? Maksymalnie do końca skali?
Brt - Wto Cze 23, 2009 20:30
Przyczyną był kabel masy od aku do karoserii .... może koleżanka sie pojawi i napisze coś wiecej
adam_sempu - Pią Paź 15, 2010 19:00
pomocy jak wywalic imo z rowerka200 98r bez kompa i kodu
Adrian - Pią Paź 15, 2010 19:10
A może jakieś "Dzień dobry", czy cuś... Wiele tematów jest o tym na forum. Poczytaj trochę, a nie od razu po zarejestrowaniu się , stawiasz pytania w temacie nie związanym z Twoim problemem...
|
|