Zobacz temat - [R75] Dobranie odpowiedniego sprzetu

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Dobranie odpowiedniego sprzetu

dHaNi - Pon Cze 29, 2009 12:56
Temat postu: [R75] Dobranie odpowiedniego sprzetu
Mam pytanie do znawcow sprzetow car audio czy warto zakupic takowy sprzet? Chodzi mi glownie oto aby w R75 aucie pojawil sie jakis glebszy bas.

JBL GTO2060 Amplifier:
-2-channel amp (bridgeable mono into single channel for BASS)
-2 x 80w RMS in stereo mode (4-ohms)
-1 x 240W RMS in bridged, single channel mode (for subwoofer)
-2 x 250W RMS stereo (2-ohms only)
-Overload protection

JBL GTO1260BR Anniversary Edition Subwoofer
-12" Vented Passive Subwoofer
-Carpeted Enclosure
-Power handling, RMS: 250W
-Power handling, Max: 1000W
-Sensitivity (2.83V/1m):
-92dB Frequency response: 35Hz – 200Hz
-Impedance: 4 ohms
-Dimensions (L x D x H):460mm x 437mm x 360mm

Kwota za jaka chce to sprzedac: 370zł
Czy warto?

krzych - Pon Cze 29, 2009 15:37

Jezeli nie jestes muzycznym expertem,to mysle ze w zupełnosci Ci to wystarczy do uzyskania dobrego basika.Co do ceny to nie wiem,ale widze ze jestes z UK a tam raczej za te pieniadze to bedzie problem z kupnem samego głosnika.Jeszcze moglbys podac na jakim radyjku miałoby to smigac. :grin:
cortex - Pon Cze 29, 2009 18:53

fajny sprzęcik, ja mam niższej klasy i nie narzekam także, ten na pewno wystarczy
dHaNi - Pon Cze 29, 2009 20:41

krzych napisał/a:
...Jeszcze moglbys podac na jakim radyjku miałoby to smigac. :grin:

Oczywiscie, ze na roverowskim Symphony :)

krzych - Pon Cze 29, 2009 21:20

Jezeli zalezy Ci na naprawde fajnym dzwieku,radziłbym zmienic na jakies inne,niestety roverowskie radyjka nie naleza do najlepszych.Ale wiadomo oryginał to oryginał.
michone - Pon Cze 29, 2009 21:29

wzmak jeszcze bez tragedi ale skrzynka nadaje sie tylko do lupania :/ pytanie jest jedno

za ile ?

dHaNi - Pią Lip 03, 2009 22:21

Pasowaloby mi bez radia - nie chodzi o tak naprawde o koszta tylko o sentyment do Roverowskiego - co oryginal to oryginal:) - ale jesli trzeba bedzie to trudno.

Kwota jaka chcialbym przeznaczyc hmm ciezko uznac ale mysle, ze ~ 1500 - 2000zl. Sprzet w wiekszosci moglby byc uzywany.
Interesuje mnie napewno wyciszenie bocznych drzwi, wymiana glosnikow 4 x drzwi, podlaczenie calej instalacji w raz ze wzmacniaczem.

Nie jestem muzycznym ekspertem ale chcialbym uslyszec naprawde dobrej jakosci dzwiek wlacznie z glebokim basem i nie chodzi mi tu o łupanke typu "Boom boom boom boom , I want you in my room..."

michone - Nie Lip 05, 2009 17:54

napisz do kolegi loo zeby wyslal ci fotki :) zalozylismy uniego pioniera deh 77mp i w r75 wyglada super :)