|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416Si 96r] auto na biegu szybko wkreca sie na obroty
bosskii - Pią Lip 03, 2009 13:53 Temat postu: [R416Si 96r] auto na biegu szybko wkreca sie na obroty Mam rovera 414 i mam taki problem kiedy energicznie wcisne pedał gazu to auto dostaje wysokich obrotów tak jakby wcisnac gaz i sprzegłó równoczesnie i sttrasznie wyje i rozpędza sie pomały. Przy spokojnej jeździe auto zachowuje sie wporządku. Jaka może byc przyczyna tego??
AndrewS: poprawilem temat watku
kqba - Pią Lip 03, 2009 14:08
Mi to wygląda na zjechane sprzęgło, albo docisk. Może ktoś się jeszcze wypowie?
fearless - Pią Lip 03, 2009 14:14
bosskii napisał/a: | Jaka może byc przyczyna tego?? | Sprzęgło
bosskii - Pią Lip 03, 2009 14:17
ale auto rusza z jedynki i z dwójki i z piskiem. Ale po zdjęciu filtra powietrza jest poprawa.
krzych - Pią Lip 03, 2009 15:13
bosskii napisał/a: | ale auto rusza z jedynki i z dwójki i z piskiem. Ale po zdjęciu filtra powietrza jest poprawa. | Tez uwazam ze to przypalone sprzeglo.
west - Pią Lip 03, 2009 15:16
w temacie badz pierwszym poscie niezgodnosc jest.
fearless - Pią Lip 03, 2009 15:18
west, o to chodzi zapewne:
bosskii napisał/a: | kiedy energicznie wcisne pedał gazu to auto dostaje wysokich obrotów tak jakby wcisnac gaz i sprzegłó równoczesnie i sttrasznie wyje i rozpędza sie pomały |
A dalej kolega pisze:
bosskii napisał/a: | ale auto rusza z jedynki i z dwójki i z piskiem |
Był czas przywyknąć
west - Pią Lip 03, 2009 18:50
temat jest o silniku 1.6, a pierwsze zdanie sugeruje silnik 1.4.
a to co kolega opisywal mozna uzyskac rozpedzajac sie na lekko wcisnietym sprzegle... co chyba samo sugeruje rozwiazanie.
|
|