|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [ Rover 400 1999 r. ] stukanie podczas jazdy po nierówności
gm151170 - Sob Lip 04, 2009 20:31 Temat postu: [ Rover 400 1999 r. ] stukanie podczas jazdy po nierówności Podczas jazdy po nierówności słychać stukanie w przednim zawieszeniu. Podczas sprawdzania w stacji okręowej zawieszenia nic nie wynikło. Nie ma żadnych luzów i wszystko jest sprawne. Ale podczas jazdy dalej słychac te stuki. Co to może być.
b0b3k - Sob Lip 04, 2009 20:42
olej te ASO ja nei mialem zawieszenia i mi przeszedl przeglad..
gm151170 - Nie Lip 05, 2009 14:14
Ale mi nie chodzi o przeglad, bo samochód mam sprawny. Sprawdzałem zawieszenie w stacji diagnostycznej i wszystko jest ok tylko podczas jady po nierównosciach słychac stukanie. W stacji diagnostycznej pan mi powiedział, że przyczyna mogą byc klocki hamulcowe, ale klocki są ok. Nie wiem co to jest. Może ktos miał taki przypadek to niech napisze
b0b3k - Nie Lip 05, 2009 14:56
jedz do mechanika jakiegos ktory Ci to sprawdzi lepiej niz tym ktorym sie nic nie chce (stacja d) moze masz laczniki albo koncowki drazkow do wymiany ew tuleje wahaczy
des - Sro Lip 08, 2009 23:05
Mam takie pytanko w sprawie zawieszenia.
Ile mogę sprawdzić zawieszenia robiąc to samemu?
To znaczy podnieść na lewarku jedna stronę i sprawdzać luzy.
Jak to robić bo nigdy nie miałem przyjemności.
Szarpać kołem na boki, górę i dół?
Wiem że mam straszne luzy bo podczas jazdy po wrocławskim bruku tak coś wali po obu stronach że aż czuć to na kierownicy.
|
|