|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 all] korektura licznika
Remigiusz - Pon Lip 06, 2009 11:16 Temat postu: [R25 all] korektura licznika Witam,
Mam takie pytanie jak można skorygować licznik z cyfrowym wyświetlaczem, taki jak jest w R25
Ja mam Rovera 200 i kupiłem sobie ten licznik jak na zdjęciu i tylko obawiam się ze stan licznika będzie mniejszy niż 190.000 km a chce mieć taki jaki mam teraz na swoim liczniku.
Problem w tym ze to jest cyfrowy Chodzi mi o dodanie km.
Obawiam sie ze w takich zakładach co robią korekty licznika musi byc licznik zamontowany w aucie i z samym licznikiem nic nie zrobią
Jedyne co mi do głowy przychodzi to podłączyć licznik tam gdzie idzie impulsator z silnika pod 12v i powinno się kręcić do przodu oraz nabijać km.
szoso - Pon Lip 06, 2009 11:41
Remi55 napisał/a: | Jedyne co mi do głowy przychodzi to podłączyć licznik tam gdzie idzie impulsator z silnika pod 12v i powinno się kręcić do przodu oraz nabijać km. |
zależy jakie dasz obroty i ile chcesz pogonić żebyś tydzień nie siedział
w warsztacie mogą ci pogonić za 30zł
Remigiusz - Pon Lip 06, 2009 11:56
szosownik napisał/a: | zależy jakie dasz obroty i ile chcesz pogonić żebyś tydzień nie siedział
w warsztacie mogą ci pogonić za 30zł |
hehe.. no jeszcze dokładnie nie wiem ile tych km trzeba będzie nadrobić wiem tylko ze jest niszy stan niz moj ale o ile to jeszcze nie wiem bo czekam na licznik
Aha czyli się da zrobić takie coś w warsztacie bez całego samochodu
szoso - Pon Lip 06, 2009 11:59
Remi55 napisał/a: | Aha czyli się da zrobić takie coś w warsztacie bez całego samochodu |
elektroniczny najłatwiej cofnąć lub pogonić bo się podłącza pod sprzęt i wpisuje przebieg jaki się tylko chce
podjedź z szafą do jakiegoś warszatu się zapytaj o usługę
Remigiusz - Pon Lip 06, 2009 12:25
Ok mam nadzieje ze się ktoś znajdzie kompetentny w okolicach Rzeszowa / Strzyżowa Tylko najpierw musi mi licznik przyjść
NEOSSS - Sro Lip 08, 2009 23:44
Remi55, nie wiem czy wiesz ale jest troche roboty zeby licznik normalnie z R25 dzialal w R200
Remigiusz - Czw Lip 09, 2009 09:47
NEOSSS napisał/a: | Remi55, nie wiem czy wiesz ale jest troche roboty zeby licznik normalnie z R25 dzialal w R200 |
Nie jest 10min roboty
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=42577
Na samym dole opisałem co trzeba zrobic
|
|