|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Spoty lokalne - AIR SHOW - 2009 LOTNISKO WOJSKOWE W RADOMIU
Speedy - Pon Lip 06, 2009 13:09 Temat postu: AIR SHOW - 2009 LOTNISKO WOJSKOWE W RADOMIU Witam czy ktoś byłby zainteresowany może takim spotkaniem 2 dni
http://airshow.sp.mil.pl/
Ja mam daleko ale z przyjemnością bym sie przejechał, teraz byłaby prośba dla miejscowych o jakiś nocleg w razie czego żeby coś załatwili.
Są dwa miesiące prawie to można po dyskutować trochę na ten temat
fearless - Pon Lip 06, 2009 13:12
Ja oczywiście jak co roku będę obecny, ale jako że mam niedaleko, to przyjeżdżam rano i wracam na noc do domu.
Speedy - Pon Lip 06, 2009 13:15
taki to ma dobrze ja z Poznania to już musiałbym mieć nocleg
fearless - Pon Lip 06, 2009 13:18
Speedy napisał/a: | taki to ma dobrze ja z Poznania to już musiałbym mieć nocleg |
E tam, ja mam 140 km w jedną stronę, Ty masz zaledwie o 200 km w jedną stronę więcej czyli 4 godzinki jazdy ukochanym R
wild_weasel - Pon Lip 06, 2009 14:12
Ja oczywiście się wybieram Mam rodzinę w Puławach, więc nocleg będzie niedaleko. Niestety, żadnych dodatkowych miejsc nie mogę zaproponować
Iskry i Red Arrows
Speedy, jeśli tylko nie powstrzyma mnie żadna siła wyższa, to możemy jechać w dwa autka
Ktoś jeszcze?
Speedy - Pon Lip 06, 2009 14:36
ja juz dzisiaj sobie zamawiam bilety na ta impreze bo na pewno pojade
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=14019025
AndrewS - Sro Lip 08, 2009 20:46
calkiem mozliwe ze i ja sie zjawie
Dziekan - Wto Lip 14, 2009 07:58
Ja bede na bank:)
argail - Wto Lip 14, 2009 08:16
No ja nawet jak bym nie chciał, to muszę być ...
No chyba, że uda się mi na urlop wyrwać
Pat - Wto Lip 14, 2009 09:55
oczywiscie wszystkich zapraszam i prosze o kontakt jesli ktos bedzie mial ochote sie spotkac
truten23 - Sro Lip 15, 2009 16:47
I ja mam zamiar być
Speedy - Sro Lip 15, 2009 23:25
widze że temat nie umarł i będzie nas spora ekipa w Radomiu
mecho - Nie Lip 19, 2009 13:33
Panowie, jeśli będziecie mieli zamiar przyjechać do Radomia w sobotę albo niedzielę, to oferuję pomoc w sprawnym dotarciu w kolumnie do lotniska : ) z uwagi na to, że pamiętam jeszcze czasy gdy wychowywałęm się w Radomiu i którędy prowadzą tamtejsze meandry lokalnych dróg : )
Nie liczcie proszę tylko na jakąkolwiek organizację ruchu, na poprzednich show, ograniczało się to jedynie do kilku skrzyżowań tuż przy lotnisku. Przez miasto przejazd był koszmarem wg oznakowania.
Dojazd ze strony Warszawy, Kielc = Krakowa, Łodzi = Piotrkowa Tryb., wszystko będzie koszmarem : ) dwa (albo trzy?!) lata temu (gdy był wypadek w powietrzu), korek zaczynał się na obwodnicy : )
Piszcie proszę skąd będziecie jechać.
staf - Nie Lip 19, 2009 13:44
Nie byłem nigdy na takiej imprezie. Tym bardziej mam chęć jechać. Pewnie pojade. Może jeszcze ktoś z Płocka.......
Dekaem - Wto Lip 28, 2009 18:41
Witam.
Ja się też wybieram na Air Show jak zwykle . Będę jechał z Łodzi przez Tomaszów Mazowiecki. Jak ktoś będzie się chciał przyłączyć to proszę bardzo, w kolumnie zawsze raźniej .
Speedy - Wto Lip 28, 2009 22:17
Dekaem, my dołączymy do Ciebie bo będziemy jechać z poznania na razie sa dwa auta
argail - Sro Lip 29, 2009 08:20
Cytat: | Panowie, jeśli będziecie mieli zamiar przyjechać do Radomia w sobotę albo niedzielę, to oferuję pomoc w sprawnym dotarciu w kolumnie do lotniska : ) z uwagi na to, że pamiętam jeszcze czasy gdy wychowywałęm się w Radomiu i którędy prowadzą tamtejsze meandry lokalnych dróg : ) |
Oj, żebyś się nie zdziwił
Aktualnie połowa dróg jest w przebudowie, a druga połowa prowadzi jakimiś objazdami
truten23 - Pią Lip 31, 2009 10:15
Będzie jeszcze kto od Kielc jechał
Dziekan - Sro Sie 12, 2009 21:14
Jako że są osoby z Radomia to zapytam, wszak kto pyta nie błądzi, tudzież -kto pyta nie jedzie w ciemno
Macie moze jakies godne polecenia noclegi w Radomiu? Wiem ze jest internet wiec nie ma problemu ale zawsze lepiej sie zapytac skoro mozna niz jechac w ciemno, a noz ktos poleci cos ciekawego. Niby bede jechal z Warszawy nie z Łomży wiec powrot na noc nie straszny, a jednak wole napic sie piwka i poczuc 'wyjazd' niz wracac i rano znowu robic trasę. No i wlasnie, jakby ktos jeszcze jechal z kierunku Warszawy i mial ochote na sformowanie klubowej kolumny to ujawniac sie prosze pozdrawiam
staf - Sro Sie 12, 2009 21:32
Dziekan napisał/a: | Jako że są osoby z Radomia to zapytam, wszak kto pyta nie błądzi, tudzież -kto pyta nie jedzie w ciemno
Macie moze jakies godne polecenia noclegi w Radomiu? Wiem ze jest internet wiec nie ma problemu ale zawsze lepiej sie zapytac skoro mozna niz jechac w ciemno, a noz ktos poleci cos ciekawego. Niby bede jechal z Warszawy nie z Łomży wiec powrot na noc nie straszny, a jednak wole napic sie piwka i poczuc 'wyjazd' niz wracac i rano znowu robic trasę. No i wlasnie, jakby ktos jeszcze jechal z kierunku Warszawy i mial ochote na sformowanie klubowej kolumny to ujawniac sie prosze pozdrawiam |
Ja pewnikiem będę jechał. Mogę "wstąpić" do szeregu
Speedy - Pon Sie 17, 2009 20:55
To może mała lista tych co będą w Radomiu
1.Speedy
PopaY - Pon Sie 17, 2009 20:56
Ja będę tu zawsze Ale niestety ostatni weekend sierpnia siedzę w pracy i jestem z tego powodu zły, bo już od lat nie byłem na AS
[ Dodano: Pon Sie 17, 2009 21:59 ]
Dziekan napisał/a: | Jako że są osoby z Radomia to zapytam, wszak kto pyta nie błądzi, tudzież -kto pyta nie jedzie w ciemno
Macie moze jakies godne polecenia noclegi w Radomiu? Wiem ze jest internet wiec nie ma problemu ale zawsze lepiej sie zapytac skoro mozna niz jechac w ciemno, a noz ktos poleci cos ciekawego. Niby bede jechal z Warszawy nie z Łomży wiec powrot na noc nie straszny, a jednak wole napic sie piwka i poczuc 'wyjazd' niz wracac i rano znowu robic trasę. No i wlasnie, jakby ktos jeszcze jechal z kierunku Warszawy i mial ochote na sformowanie klubowej kolumny to ujawniac sie prosze pozdrawiam |
Mogę polecić kilka, ale nie wiem jak głęboką masz kieszeń
Speedy - Nie Sie 23, 2009 20:54
ja będę miał takie pytanko dla miejscowych czy ktoś będzie mógł mi załatwić jakiś nocleg nie drogi w Radomiu albo okolicy z soboty na niedziele co bym nie musiał juz szukać i czasu tracić
PopaY - Nie Sie 23, 2009 21:07
Ja, mimo chęci, nie będę mógł Ci zapewnić noclegu. Natomiast możesz przedzwonić w kilka miejsc i zapytać o wolne pokoje.
http://www.hoteliskra.radom.pl/start.php?ID=firma
http://meteor.turystyka.p...e,radom,60.html
http://ocsm.e-meteor.pl/
http://www.123noclegi.inf...-rzewuszki.html
http://szczegoly.pkt.pl/h...ce10a299f4.html
staf - Nie Sie 23, 2009 21:19
Ja mógłbym przyjechać na jeden dzień. Czy mógłby ktoś napisać który z dni jest ciekawszy, a może nie ma znaczenia?
PopaY - Pon Sie 24, 2009 07:13
Nie ma znaczenia choć zawsze w niedzielę jest jakby "większy ruch".
staf - Pon Sie 24, 2009 17:55
PopaY, Dzięki. Dobrze się składa bo niedzielę mam wolna.
Speedy - Czw Sie 27, 2009 10:36
wild_weasel, jedziesz w sobote na AIR SHOW 2009 do Radomia
wild_weasel - Czw Sie 27, 2009 10:42
Speedy, jadę w piątek, bardzo wycieczkowy weekend będę miał
Zobaczymy się pewnie na miejscu.
Polecam Ci trasę (po zjeździe z A2) na Rawę Mazowiecką, Nowe Miasto nad Pilicą, Odrzywół, Potworów. Odradzam przez Opoczno.
PopaY - Czw Sie 27, 2009 11:03
Rozmawiałem dziś ze znajomym z lotniska, który zajmuje się dystrybucją biletów. W przedsprzedaży podobno już się sprzedało ponad 160 tyś, a około 50 tyś czeka jeszcze w kasach przy jednostce wojskowej, także spodziewajcie się wielkich korków w Radomiu. Tym, którzy zamierzają przyjechać w sobotę oraz niedzielę proponuję auto zostawić gdzieś na obrzeżach i po Radomiu poruszać się albo pieszo, albo specjalnymi autobusami, które słyszałem, że będą uruchomione na potrzeby AS. Ci, którzy planują przyjechać do nas w piątek nie powinni mieć problemów ze znalezieniem miejsca parkingowego na noc gdzieś w pobliżu Sadkowa (dzielnica przy lotnisku).
Speedy - Czw Sie 27, 2009 11:32
PopaY, mozesz podac mi hotele najblizej tego lotniska co bym mogl sie zakwaterowac.
PopaY - Czw Sie 27, 2009 12:11
Daj mi kilkanaście minut, bo siedzę w pracy, a muszę chwilę pomyśleć gdzie będzie najbliżej... Generalnie przy samym lotnisku i jednostce wojskowej nie ma żadnego hotelu Zaraz dam namiary na najbliższe miejsca noclegowe.
[ Dodano: Czw Sie 27, 2009 13:20 ]
Hotel RCDRROW (skrót) na ul. Chorzowskiej 16/18 tel. 048 3653101 - około 1km od lotniska
Hotel "Hydrocentrum" na ul. Lubelskiej 69 /71 tel. 048 3651649 - ok. 1km od lotniska
Hotel "Carina" na ul. Wojska Polskiego 11, tel. 048 3655395 - około 2,5-3km od lotniska
Bliżej nie ma nic. Niestety nigdy w tych hotelach nie byłem więc nie wiem jaki jest w nich stardard
Speedy - Pią Sie 28, 2009 10:31
chyba nie pojadę do Radomia dzwoniłem juz chyba wszędzie i nie ma żadnych miejsc noclegowych a nie będę spał w samochodzie
a jechać teraz w ciemno i szukać
mecho - Pią Sie 28, 2009 13:23
Witam.
Jutro rano, tj ok 5:00 wyruszam do Radomia z Wrocławia... jeśli ktoś ma ochotę sie zabrać, to zapraszam.
Tel: 509 362 019.
Speedy - Sob Sie 29, 2009 10:46
Ja będę w niedziele, sobote sobie odpuściłem z powodu braku noclegu
PopaY - Sob Sie 29, 2009 11:23
Na mieście jest porażka... O ile wyjazdy z Radomia są ok, to niestety drogi dojazdowe są zablokowane Jutro będzie na 100% podobnie jak nie gorzej. Koleżanka jechała od strony Kielc do pracy ponad 50 minut gdzie normalnie jedzie w ciągu 10... I to było o 8 rano, a co dopiero teraz. Jest po prostu masakratycznie więc weźcie poprawkę na te gigantyczne korki jadąc do Radomia. Poza tym pogoda nie dopisuje, jest pochmurno i już pierwszy deszcz spadł, niewielki, ale zapowiada się, że dzień do słonecznych należeć nie będzie.
b0b3k - Sob Sie 29, 2009 11:36
tez jutro rano wyruszam
Speedy - Sob Sie 29, 2009 12:24
PopaY, czekamy na dalsze informacje
PopaY - Sob Sie 29, 2009 12:49
Informacje są takie, że od około godziny pada i to dosyć intensywanie. Nie wiem jak pogoda na lotnisku, ale niebo jest identyczne nad całym Radomiem. Dziś impreza ogólnie raczej słabo się udała W tej chwili nie ma maszyn w powietrzu.
ash - Sob Sie 29, 2009 16:43
właśnie wrócilem z RAIN SHOW, o 12 bylismy na miejscu, jechalismy pobocznymi wioskami, kupilismy biltey i odrazu zaczelo lac jak z wiadra, moklismy przez prawie 2h i zadnej maszyny w powietrzu... worcilismy do domu a biletów oddac nie mozna bylo. Lipa jakiej trudno sobie wyobrazic.
b0b3k - Sob Sie 29, 2009 16:45
ash napisał/a: | właśnie wrócilem z RAIN SHOW, o 12 bylismy na miejscu, jechalismy pobocznymi wioskami, kupilismy biltey i odrazu zaczelo lac jak z wiadra, moklismy przez prawie 2h i zadnej maszyny w powietrzu... worcilismy do domu a biletów oddac nie mozna bylo. Lipa jakiej trudno sobie wyobrazic. |
Bilety są ważne także jutro (te z dziś - organizator przedluzyl ich waznosc )
Dziekan - Sob Sie 29, 2009 17:16
Prosba do klubowiczy jadacych z Warszawy, jesli ma ktos wolne dwa miejsca na niedziele w samochodzie to chetnie dorzucimy do paliwka
Jechalem wczoraj do Warszawy do mego kochania i przed Markami moj silverstonek doznal HGF!
zostalem bez samochodu, roverek w warsztacie zostanie conajmniej do wtorku...
jesli ktos ma wiec ochote zabrac dwie nieklopotliwe sympatyczne osoby ze soba za odpowiednia oplata to prosze o PW badz kontakt na nr 504 762 283
PopaY - Sob Sie 29, 2009 17:22
ash napisał/a: | właśnie wrócilem z RAIN SHOW, o 12 bylismy na miejscu, jechalismy pobocznymi wioskami, kupilismy biltey i odrazu zaczelo lac jak z wiadra, moklismy przez prawie 2h i zadnej maszyny w powietrzu... worcilismy do domu a biletów oddac nie mozna bylo. Lipa jakiej trudno sobie wyobrazic. | Ale mam nadzieję, że jesteś zły na pogodę, a nie na miasto Jutro zapowiadają ładną pogodę - oby tak było.
Czarnysg - Sob Sie 29, 2009 20:48
Wróciłem właśnie z Radomia. Wczesny przyjazd na impreze poplaca .
Ja byłem w Radomiu o 7:00 i to na pustym parkingu ok. 600m od lotniska.
O 8:00 Bilet i dawaj zwiedzać, pogoda była znośna ale ok 12:20 jak nie zacznie lać..... ehhhh. i tak czekałem 2 godziny i zero poprawy wiec w długą do auta.
Przemokłem jak chol..a. Szkoda że za wiele maszyn w powietrzu nie widziałem i nie mogłem zostać w Radomiu na dwa dni .
PopaY - Nie Sie 30, 2009 12:46
Z ostatniej chwli:
Myśliwiec SU27, należący do Sił Powietrznych Białorusi rozbił się przy podchodzeniu do lądowania. Narazie nie wiem czy pokazy są odwołane...
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 13:54 ]
Poprawka: myśliwiec rozbił się z dala od lotniska, najprawdopodobniej w pobliżu Małęczyna!
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 13:55 ]
Nie wiadomo również czy pilot się katapultował! Nikt z moich znajomych, którzy do mnie dzwonili, nie widzieli z takiej odległości szczegółów...
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 13:58 ]
Z każdej strony słychać syreny służb medycznych, policji i straży pożarnej...
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 14:02 ]
Pilot nie żyje Drugi lotnik jest poszukiwany...
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 14:14 ]
Właśnie otrzymałem telefon, że ten ogromny dym nad lasami Małęczyna już po mału maleje...
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 14:18 ]
Obaj piloci nie żyją, nie zdąrzyli się katapultować
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 14:28 ]
Chmura dymu masakryczna
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 16:02 ]
Moja żona właśnie wróciła do domku (szła oczywiście na piechotkę). Wyjazdy z Radomia są zakorkowane, taki scenariusz będzie jeszcze przez conajmniej 2 godziny. Wszelkie relacje co do wypadku już są w necie i TV.
b0b3k - Nie Sie 30, 2009 20:35
Byłem , widziałem ich pokaz [*] Respekt dla gości bo mieli podobno 2x komunikat ze maja sie katapultować po zgloszeniu problemow do wieży ale zostali aby nie bylo ofiar w cywilach
azer - Pon Sie 31, 2009 23:09
http://www.onet.tv/air-sh...723,1,klip.html
wypowiedz widzów, ja jestem w szoku jak można tak myśleć
kasjopea - Pon Sie 31, 2009 23:13
Znieczulica totalna
staf - Wto Wrz 01, 2009 07:15
Brak słów.
McGAJveR - Wto Wrz 01, 2009 07:28
['] [']
Dwóch pilotów... Dwa znicze...
Mayson - Wto Wrz 01, 2009 08:05
Biedny widz; przerwano mu zabawę: "niech ktoś sprząta co się złego stało i bawimy się dalej..."
Ludzie nigdy się nie zmienią - igrzysk i chleba. Prymityw...
ash - Wto Wrz 01, 2009 08:15
Ja bylem tam w sobote (na Rain Show) i w niedziele tez bylem. Stałem w kolejce juz przez godzine zeby dostac sie na plyte lotniska, gdy to sie stalo. Nie powiem bo bylem zdenerwowany na maxa, stracilem 2 wolne dni, całkowicie, ale Ci goscie piloci stracili cale zycie. Poza tym, pomyslcie ile osob stracilo zycie albo zdrowie jadac na te pokazy?? O nich sie nie mowi...
zetes - Wto Wrz 01, 2009 10:00
Ale prymitywy, Niestety były, są i będą
Czarnysg - Wto Wrz 01, 2009 12:05
azer napisał/a: | http://www.onet.tv/air-show-co-mysla-uczestnicy,5431723,1,klip.html
wypowiedz widzów, ja jestem w szoku jak można tak myśleć |
To jakieś totalne barany
Ricardo - Wto Wrz 01, 2009 12:17
I to dorośli ludzie... Normalnie porażka . Nasuwa mi się tylko jedno stwierdzenie : " Taki stary, a taki głupi! "
PopaY - Wto Wrz 01, 2009 14:41
azer napisał/a: | http://www.onet.tv/air-show-co-mysla-uczestnicy,5431723,1,klip.html
wypowiedz widzów, ja jestem w szoku jak można tak myśleć |
Takich wypowiedzi można się było spodziewać, w szczególności po ludziach, którzy przyjechali z daleka, stracili sporo pięniędzy i czasu więc słowa jakie wypowiadali, wypowiadali pod wpływem ostrego "zdenerwowania"
truten23 - Sro Wrz 09, 2009 09:07
PopaY napisał/a: | Takich wypowiedzi można się było spodziewać, w szczególności po ludziach, którzy przyjechali z daleka, stracili sporo pięniędzy i czasu więc słowa jakie wypowiadali, wypowiadali pod wpływem ostrego "zdenerwowania" |
Mylisz się, takie słowa wypowiada się pod wpływem głupoty.
Ja też tam byłem. W niedzielę. Widzialem wypadek. Smutna sprawa
|
|