|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - Program AV w telewizorku
Szerszen - Pon Lip 06, 2009 13:59 Temat postu: Program AV w telewizorku Witam! Szukałem na forum odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie ale jej nie znalazłem, wiec zamieszczam moje pytanie tutaj mając nadzieje że jakaś mądra osoba udzieli mi odpowiedzi ... Otóż:
włączając tv w roverku i latając po kanałach da sie również wejść na kanał "AV"... i tutaj moje pytanie...
po co nam ten kanał? czy jest możliwość podpięcia gdzieś jakiegoś sprzetu który bedzie wyświetlany właśnie na tym kanale (np odtwarzacza DVD? ), a jeśli tak to gdzie takie połączenie sie znaduje ?
szperałem w RAVE mając nadzieje że cośtam znajde...moją pierwszą myślą było to że pewnie podłączenie bedzie pod jakieś piny w Video module, ale niestety nic nie znalazłem...może bardziej z braku wiedzy w tym temacie a nie z braku informacji zawartych w RAVE
i jeszcze jedno takie małe pytanko...gdzie mógłbym znaleźć jak rozkręcić radio Alpine z zestawu Symphony z wyświatlaczem do navi ? ... strasznie cięzko chodzą mi pokrętełka, a jak zdjąłem "czapeczki" okazało sie że te kikuty na których siedzą, są poluzowane tak że masakra.... dałoby rade jakoś to rozkręcić i naprawić ?
pozdrawiam serdecznie
marynabiala - Pon Lip 06, 2009 14:25 Temat postu: Re: Program AV w telewizorku Prosze czytac posty i tematy=wczoraj zamiescilem zdjecia schematy,nalezy byc zalogowany-jesli chodzi o galki to u mnie bylo to samo i skleilem te blaszki w galkach klejem ,kropelka
Szerszen - Pon Lip 06, 2009 15:25
przejrzałem te schematy...i dochodze do wniosku że jestem za głupi na takie rzeczy bo niby widze na schematach gdzie jest AV Video in i AV-Audio... ale gdzie znajduje sie ta wtyczka to nie moge wymyśleć ...schemat jest podpisany BMW TV Tuner wiec w Roverku gdzie to sie ma znajdować ? szukałem w RAVE "TV Tuner" ale nie znalazłem
a co do gałek... to nie wiem czy sie dobrze zrozumieliśmy...nie chodzi mi o to że czapeczki latają na tych kikutach.... tylko te metalowe kikuty wychodzące z radia latają w każdą strone świata... zaświeciłem tam latarką i widze że są tam nakrętki które przymocowują te kikuty...tylko teraz nasuwa sie pytanie: nawet jeśli dokręciłbym te nakretki, czy te metalowe kikuty przestałyby latać ? ... tak naprawde to nawet nie wiem czy w tym problem, ale wydaje mi sie że to miałoby sens...
właśnie zauważyłem że problem tez tkwi w tym że te kikuty metalowe są jakby za bardzo wciśnięte...jakby bardziej wystawały to łatwiej by było wciskać te gałki...i teraz już w sumie jestem pewny że musze jakoś zdjąć te plastikowe osłonki które są pod tymi gumowymi czapeczkami....ktoś wie jak sie do tego zabrać ?
marynabiala - Wto Lip 07, 2009 23:09
Na Allegro trzeba kupic specjalne kable a koncowki wpina sie do niebieskiej wtyczki TV w bagazniku.Co do galek to prosze sprawdzic,czy potecjometry sa przykrecone nakretkami i czy nie wysuwaja sie te blaszki z galek
Szerszen - Sro Lip 08, 2009 03:14
blaszki z gałek sie nie wysuwają, siedza w nich bardzo mocno, a na potencjometrach znajdują sie te nakrętki, ale sa chyba dośc mocno obluzowane, bo jak nimi ruszam to nakrętki latają razem z całym kikutem, sęk w tym że nie wiem jak sie tam dostac żeby je dokręcić
Uglyboy - Czw Lip 09, 2009 06:52
Hej ja mam to samo pytanie na temat tego a/v w telewizorze....nie znalazłem tego kabla na allegro ale gdybym go miał to co mogę podpiąć pod niego? i jak ze sterowaniem?
marynabiala - Czw Lip 09, 2009 13:09
Jak nakretki sa luzne to potencjometr jest luzny-jest tam taka blaszka z wypustem ustalajaca potencjometr.Ja u siebie mam monitor musialem wyjac i zdjac panel przedni j dostac sie do nich.Wtej chwili potencjometr sie przesuwa i centralnie galka nie chodzi a opiera sie o obudowe otworu przedniego panelu.U mnie musialem uzyc duzej sily zeby obrocic galke-teraz w nawigacji jak wprowadzam adres chodzi cacy.Jak znajde to dolacze zdjecie na AV
|
|