Zobacz temat - [R200 1.4 Si 98r.] Wentylator i problem z tapicerką

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4 Si 98r.] Wentylator i problem z tapicerką

Radek001 - Wto Lip 07, 2009 11:56
Temat postu: [R200 1.4 Si 98r.] Wentylator i problem z tapicerką
1. Miałem taki problem - po przejechaniu nawet kilkuset metrów uruchamiał się wentylator. Sprawdziłem poziom płynu - okazało się że był za niski. Dolałem - płyn nie ucieka, wentylator nie uruchamiał się już co chwile. Mimo to wydaje mi się, że i tak uruchamia się zbyt szybko. Jak można łatwo sprawdzić czy np. czujnik temperatury nie jest walnięty? A może jakaś inna przyczyna jest?

2. Druga sprawa jest taka - tapicerka od strony pasażera na drzwiach puściła. Po prostu nie trzyma się od dołu. Próbowałem to jakoś upychać, zdjąć boczek drzwi i jakoś mocno założyć czy zakleić ale po jakimś czasie i tak pojawia się szpetna dziura. Jak to można skutecznie załatać?

DANTE79R - Wto Lip 07, 2009 15:14

Cytat:
1. Miałem taki problem - po przejechaniu nawet kilkuset metrów uruchamiał się wentylator. Sprawdziłem poziom płynu - okazało się że był za niski. Dolałem - płyn nie ucieka, wentylator nie uruchamiał się już co chwile. Mimo to wydaje mi się, że i tak uruchamia się zbyt szybko. Jak można łatwo sprawdzić czy np. czujnik temperatury nie jest walnięty? A może jakaś inna przyczyna jest?
Koniecznie sprawdź czy faktycznie nie masz nigdzie wycieków płynu chłodzącego, czasem wystarczy że coś się delikatnie poci.
Radek001 napisał/a:
2. Druga sprawa jest taka - tapicerka od strony pasażera na drzwiach puściła. Po prostu nie trzyma się od dołu. Próbowałem to jakoś upychać, zdjąć boczek drzwi i jakoś mocno założyć czy zakleić ale po jakimś czasie i tak pojawia się szpetna dziura. Jak to można skutecznie załatać?
Jeżeli chodzi o tapicerkę to te typy tak mają, musisz za pomocą jakiegoś kleju przykleić i poupychać, metodą prób i błędów. Miałem tak samo i po wielu staraniach, nerwach i brzydkich wyrazach :) udało się
Radek001 - Sro Lip 08, 2009 00:06

Ostatnio zauważyłem że coś jakby poci się zaraz nad kolektorem spalin. Z tym że to nie takie normalne pocenie a bardziej tłusta plama, która po dotknięciu nie jest mokra. Co to może być?
DANTE79R - Sro Lip 08, 2009 09:05

prawdopodobnie delikatny wyciek spod pokrywy zaworów ale tym się nie martw... w razie czego zmienisz uszczelkę pod pokrywą, koszt około 50zł