|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.6Si 97r] Rozbiórka lamp przednich
krzycho1702 - Wto Lip 07, 2009 19:52 Temat postu: [R200 1.6Si 97r] Rozbiórka lamp przednich Witam. Przymierzam sie do rozbiorki lamp w celu usuniecia pomaranczowej szybki kierunkowskazu.
I tutaj moje pytanie. Jak rozebrac lampy zeby ich nie uszkodzic??
Potrzebuje fachowej porady krok po kroku
Napewno ktos to robil i wie co i jak A ja nie chcial bym uszkodzic czegos i kupowac nowych lamp.
Z gory dziekuje i Pozdrawiam
DANTE79R - Wto Lip 07, 2009 23:38
Oj to ciężka sprawa, musisz wziąć lampę i delikatnie, bardzo delikatnie odklejać klej najlepiej czymś ostrym i miękkim, jest to trudne bo szkło lampy jest bardzo kruche i pęka. Miałem schemat ale mimo to dałem spokój ale życzę powodzenia.
krzych - Sro Lip 08, 2009 00:04
Zanim zaczniesz sprobuj innych metod mniej inwazyjnych np.odkurzacz z koncowka typu samoroba np.wezyk gumowy o małej srednicy przymocowany do rury.Mozesz tez sprobowac sprezonym powietrzem przedmuchac -tylko uwazaj zeby nie leciała woda razem z powietrzem.
wild_weasel - Sro Lip 08, 2009 00:23
krzycho1702, wyszukiwarka...
temat m.in. o wybielaniu kierunkowskazów. 16 stron.
krzycho1702 - Sro Lip 08, 2009 17:30
wild_weasel, wiem widzialem temat Ale tam jest 16 stron o tym jak komu wyszlo
a fachowo niema opisane. Co trzeba odkrecic i czy obejdzie sie bez sciagania zderzaka itd.
Mimo to dziekuje. Temat do zamkniecia
SOLVED
wild_weasel - Sro Lip 08, 2009 19:48
krzycho1702 napisał/a: | fachowo niema opisane |
krzycho1702 napisał/a: | Co trzeba odkrecic i czy obejdzie sie bez sciagania zderzaka itd. |
Brt napisał/a: | Cytat:
owiedzcie mi jeszcze czy zeby sciagnac lampy trzeba sciagac zderzak?
sciągnąć lub mocno odchylić (instrukcje są na forum - poszukaj) |
To wszystko jest w linku, który podałem. Chyba jednak nie czytałeś tego tematu. Bardziej podać gotowca się nie da, musisz sam użyć wyszukiwarki.
wwekol - Sro Lip 08, 2009 23:23
a moj kolega jak trzeba rozebrac lampe wrzuca do gorącej wody, klej robi sie mieciutki i podobno lepiej rozebrac
szoso - Czw Lip 09, 2009 08:34
wwekol napisał/a: | a moj kolega jak trzeba rozebrac lampe wrzuca do gorącej wody, klej robi sie mieciutki i podobno lepiej rozebrac |
potwierdzam,sam tak robiłem
|
|