|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r 200 1.4, 55KW] filtr kabinowy
stopa1983 - Czw Lip 09, 2009 15:44 Temat postu: [r 200 1.4, 55KW] filtr kabinowy Witam,
od niedawna posiadam rover 200 (3-drzwiowy, 1.4, 55KW) z klimatyzacją. Chciałem więc wymienić filtr kabinowy, bo tak mi doradzili w serwisie klimatyzacji. I tu zaczyna się problem. Grzebałem za schowkiem pół dnia i nie znalazłem. Zaprowadziłem autko do mechanika i też nie znalazł. Możliwe, że w ogóle nie ma tego filtru w moim aucie? Dziwi mnie fakt, że u kumpla w roverze 200 (5-drzwiowy) jest ten filtr.
Toshiro - Czw Lip 09, 2009 16:23
u mnie w 3 drzwiowym jest ten filtr za schowkiem, dziwne że ty go nie masz i też mam 1.4 96 r.
staf - Czw Lip 09, 2009 16:31
Toshiro napisał/a: | u mnie w 3 drzwiowym jest ten filtr za schowkiem, dziwne że ty go nie masz i też mam 1.4 96 r. |
Znajomy ma taki sam model R i też u niego jest.
stopa1983 - Czw Lip 09, 2009 16:44
Więc coś musiało być tam kombinowane pod tym schowkiem. Warto w ogóle zawracać sobie głowę tym filtrem żeby go wstawić czy lepiej zostawić bez filtra tak jak teraz jest? Mocno rzutuje to na coś?
SeevS - Czw Lip 09, 2009 17:54
stopa1983 napisał/a: | Więc coś musiało być tam kombinowane pod tym schowkiem. Warto w ogóle zawracać sobie głowę tym filtrem żeby go wstawić czy lepiej zostawić bez filtra tak jak teraz jest? Mocno rzutuje to na coś? |
Ja też nie miałem filtra kabinowego po kupieniu auta, kupiłem i zamontowałem. Sprzedający powiedział że w zimie lepiej wyjąc go żeby auto się szybciej grzało... Rzutuje to na to że np. szybko osadza się brud na tapicerce i jest brak oczyszczania powietrza szczególnie jak masz klimatyzacje...
ash - Czw Lip 09, 2009 18:36
nie masz filtra bo masz klimatyzacje niefabryczną (DIAVIA), kto ma fabryczna to ma filtr. Jezeli ktos nie ma filtra i klimatyzacji to mam do sprzedania obudowe aby zamontowac sobie takowy filtr.
stopa1983 - Czw Lip 09, 2009 18:42
SeevS napisał/a: |
Ja też nie miałem filtra kabinowego po kupieniu auta, kupiłem i zamontowałem. Sprzedający powiedział że w zimie lepiej wyjąc go żeby auto się szybciej grzało... |
Gdyby ktoś go tylko wyjął to by było miejsce na niego, a tam jest wszystko zabudowane i nie ma gdzie go wsadzić. Jest to możliwe, że fabrycznie jest tak zrobione i nie było miejsca na filtr kabinowy?
Toshiro - Czw Lip 09, 2009 19:15
stopa1983 napisał/a: | Gdyby ktoś go tylko wyjął to by było miejsce na niego, a tam jest wszystko zabudowane i nie ma gdzie go wsadzić. Jest to możliwe, że fabrycznie jest tak zrobione i nie było miejsca na filtr kabinowy? |
Z jakiego roku jest Twój R
kasjopea - Czw Lip 09, 2009 19:22
Tak jak napisał ash, jest to zapewne klimatyzacja niefabryczna. Może zrób zdjęcie i wrzuć tutaj.
b0b3k - Czw Lip 09, 2009 20:33
Tez nie mam miejsca bo klima dokładana ,od kiedy padla chlodnica to nie mam klimy bo nie ma takie jnigdzie
arturky - Nie Lip 12, 2009 11:11
stopa1983, najprawdopodobniej masz dokładaną klimę DIAVIA (niefabryczna) jak napisał ash. Nie szukaj filtra, bo go nie ma...
|
|