Zobacz temat - [R620] Krańcówki - problem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Krańcówki - problem

RoBBoD - Nie Lip 12, 2009 16:11
Temat postu: [R620] Krańcówki - problem
Witam...

Czytałem kilka postów odnośnie tematu jednak nie rozwiązuje to mojego problemu.

Dziś zamontowałem dwie nowe krańcówki, wcześniejsze były połamane itd itp

Po dłuższej obserwacji doszedłem do wniosku że mam problem z prawymi przednimi drzwiami, a mianowicie raz krańcówka styka raz nie. Powodowało to uruchamianie alarmu.

Dziś zamontowałem nowe krańcówki lewa strona auta ok a prawa nic zero przy czym niedawno świeciło się non stop że mam otwarte drzwi a teraz pomimo otwartych brak informacji o tym. Stwierdzam to oczywiście po kontrolce na liczniku.

Teraz trochę czystej elektryki.

Kiedy jest sygnał otwarcia drzwi, wydaje mi się że zwarcie z masą to opcja CLOSE??
Zastanawia mnie fakt dlaczego cała strona, chyba nie jest to współzależne??
Może ktoś się orientuje którędy biegną te przewody od krańcówek i docelowo gdzie??

Perez - Nie Lip 12, 2009 16:16

U mnie sie podswietlenie wnetrza samo zapalalo i poprostu odkrecilem kransowki wszystkie, psiknalem wd-40 na srubke i dziala bez zarzutow.
RoBBoD - Nie Lip 12, 2009 17:07

Perez, Zazdroszczę. Ja psikałem na złączkę, gwint i na wszystko co metalowe i nic. Muszę jeszcze spr. jedną opcję. Mam dwie pewne krańcówki więc zamienię je stronami, tzn dam je tam gdzie teraz mam problemy.
Perez - Nie Lip 12, 2009 17:18

Ja jeszcze zanim spsikalem to wykrecilem srubki i wkrecilem i wykrecilem je kilka razy same w dziurke bez krancowek, zeby pozbyc sie widocznej rdzy.
RoBBoD - Nie Lip 12, 2009 19:13

Perez, no u mnie tam rdzy brak.

Ale ostateczne wieści z frontu wyglądają tak że po roszadzie krańcówkami wynika jednoznacznie że to ich wina. Sprawna krańcówka obskoczyła każde miejsce i wszędzie działała.

Reasumując potrzebne kolejne 2 krańcówki :)

Temat OFF