|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 416Si 98r.] gdzie jest odbiornik pilota od centralnego?
arcx - Pon Lip 20, 2009 16:18 Temat postu: [R 416Si 98r.] gdzie jest odbiornik pilota od centralnego? na forum znalazłem jedynie lokalizacje w R75.
gdzie jest umiejscowiony odbiornik pilota od centralnego w R400 98r ?
sTERYD - Pon Lip 20, 2009 18:04
na pewno było nie raz na forum, że centralka alarmu (która ma wbudowany odbiornik) w R400 jest pod radiem i żeby się do niej dostać najlepiej zdjać konsolę środkową
a do czego Ci to potrzebne?
arcx - Pon Lip 20, 2009 18:11
jeżeli było na forum to najmocniej przepraszam - kolejnym wątkiem o tym samym je zaśmiecam.
Poprostu szukałem i nie znalazłem.
W pytaniu "do czego Ci to potrzebne" wyczuwam odrobinę szyderstwa potrzebne mi to bym nie musiał stosować się do zaleceń kanału Discovery, które zotały podłapane na forum i twórczo rozwijane czyli by nie musieć zwiększać zasięgu pilota przykłądając go do otwartej żuchwy, policzka, skroni czy też jak piszą nie którzy: do lewego jaja
sTERYD - Pon Lip 20, 2009 18:30
nie było w tym szyderstwa, po prostu spytałem z ciekawości.
Przepraszam jeśli Cię uraziłem...
arcx - Pon Lip 20, 2009 19:45
daj spokój z tym przepraszaniem bo aż mi głupio
denerewuje mnie, że muszę podejść pod same drzwi żeby go otworzyć z pilota... niby nic ale jak się jeździ samochodem służbowym który otwiera się z daleka a potem zbliża się do swego R416 i mając przyzwyczajenie ze służbówki, że się otwiera a tu nagle klikam 5 razy i dopiero za 6tym jak już jestem dostatecznie blisko zadziała to ma się ciągle ten irytujący dysonans Gdybym nie jezdził służbowym..., nie miał porównania ale jezdze
fearless - Pon Lip 20, 2009 21:03
arcx napisał/a: | denerewuje mnie, że muszę podejść pod same drzwi żeby go otworzyć z pilota... niby nic ale jak się jeździ samochodem służbowym który otwiera się z daleka a potem zbliża się do swego R416 i mając przyzwyczajenie ze służbówki, że się otwiera a tu nagle klikam 5 razy i dopiero za 6tym jak już jestem dostatecznie blisko zadziała to ma się ciągle ten irytujący dysonans Gdybym nie jezdził służbowym..., nie miał porównania ale jezdze |
Cóż...., jeśli masz pilota 3TXA lub 3TXB to już tak pozostanie, największy zasięg miały piloty 17TN.
Natomiast ja radziłbym na początek wymienić baterię w pilocie, potrafią padać nawet co 3 miesiące
Ja nie narzekam na zasięg mojego pilota 3TXA - spokojnie z 5 metrów, a tuż po wymianie baterii i rezonatora kwarcowego, łapał nawet z 10 - 12 metrów.
des - Pon Lip 20, 2009 21:06
fearless napisał/a: | rezonatora kwarcowego | Powiedz mi gdzie takie coś mogę dostać. Jak się pytałem w niektórych sklepach to dziwnie na mnie patrzyli. Może jest jakiś sklep internetowy gdzie to kupie i mi przyślą?
staf - Pon Lip 20, 2009 21:06
fearless napisał/a: |
Ja nie narzekam na zasięg mojego pilota 3TXA - spokojnie z 5 metrów, a tuż po wymianie baterii i rezonatora kwarcowego, łapał nawet z 10 - 12 metrów. |
Ja otwieram z bliska. Bo i dlaczego niby ewentualny kradziej miałby być wcześniej w moim aucie niż ja
kzrr - Pon Lip 20, 2009 21:07
Mam 3TXB w R200, i szczerze mówiac baterii nie wymieniałem od prawie roku a pilot łapie z ok 5metrów.
des - Pon Lip 20, 2009 21:09
kzrr, to masz szczęście, ja też mam 3TXB i wymieniam baterię co ok. 4 miesiące a zasięg tego cudu techniki jest powalający, na nowej baterii ok. 3-4 metry.
fearless - Pon Lip 20, 2009 21:14
kzrr napisał/a: | Mam 3TXB w R200, i szczerze mówiac baterii nie wymieniałem od prawie roku a pilot łapie z ok 5metrów. |
Dlatego napisałem:
fearless napisał/a: | potrafią padać nawet co 3 miesiące |
aiwer napisał/a: | fearless napisał/a:
rezonatora kwarcowego
Powiedz mi gdzie takie coś mogę dostać. Jak się pytałem w niektórych sklepach to dziwnie na mnie patrzyli. Może jest jakiś sklep internetowy gdzie to kupie i mi przyślą? |
Jest sklep w Wawie - ja tam kupowałem, można zamówić przez telefon, ale wtedy liczą kosmiczne sumy za przesyłkę, jak odbierasz osobiście to taki rezonator kosztuje grosze. Sklep nazywał się chyba Gamma, ale głowy uciąć sobie nie dam, gdzieś w moich postach są namiary na ten sklep. Jak znajdę to podrzucę Ci namiary, a przez ten czas wklep w google "Sklep Gamma Warszawa"
des - Pon Lip 20, 2009 21:16
Dobra już mam. Dzięki na info.
|
|