Zobacz temat - [R200 1.6Si 97r] SRS

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.6Si 97r] SRS

blizniak63 - Sob Lip 25, 2009 15:17
Temat postu: [R200 1.6Si 97r] SRS
Witam,

Gdzię mogę sprawdzić i ile to kosztuje ?

Sprawa wygląda następująco : po włączeniu silnika, kontrolka poduszki powietrznej cały czas mryga. Kupiłem R200 jakieś 3 miesiące temu i jest tak cały czas.

dziękuję&pozdrawiam

Lechos - Sob Lip 25, 2009 15:23

porozpinaj i pospinaj na nowo kostki od napinaczy pasow (na odpietym aku) pod przednimi fotelami lub tasma w kierownicy dupnieta
blizniak63 - Sob Lip 25, 2009 15:30

Lechos napisał/a:
porozpinaj i pospinaj na nowo kostki od napinaczy pasow (na odpietym aku) pod przednimi fotelami lub tasma w kierownicy dupnieta

Czy trzeba odlączać akumulator ?

Lechos - Sob Lip 25, 2009 15:31

Lechos napisał/a:
na odpietym aku
przeciez napisalem
magneto - Sob Lip 25, 2009 15:37

Ja nigdy przy tym zabiegu nie odpinam aku i jakoś nic się nie dzieje. kontrolka srs zapala mi się średnio raz w miesiącu,po prostu rozpinam i spinam kostkę i już jest ok
Lechos - Sob Lip 25, 2009 15:39

Cytat:
Ja nigdy przy tym zabiegu nie odpinam aku i jakoś nic się nie dzieje.
chyba lepiej dmuchac na zimne, przeciez to jest min. roboty wiecej a nieszczescia chodza po ludziach ;)
blizniak63 - Sob Lip 25, 2009 15:39

magneto napisał/a:
Ja nigdy przy tym zabiegu nie odpinam aku i jakoś nic się nie dzieje. kontrolka srs zapala mi się średnio raz w miesiącu,po prostu rozpinam i spinam kostkę i już jest ok

jeszcze dziś sprawdzę

[ Dodano: Sob Lip 25, 2009 16:43 ]
Lechos napisał/a:
Cytat:
Ja nigdy przy tym zabiegu nie odpinam aku i jakoś nic się nie dzieje.
chyba lepiej dmuchac na zimne, przeciez to jest min. roboty wiecej a nieszczescia chodza po ludziach ;)

a teraz ciekawe pytanie - by odłączyć aku wystarczy zdjęć jeden kabel ?

pietro - Sob Lip 25, 2009 16:07

blizniak63 napisał/a:
by odłączyć aku wystarczy zdjęć jeden kabel ?

tak bo obwód już będzie przerwany, ale nie odpina się obojętnie jakiego, pierwszy odpina się minus, ale z podłączaniem jest odwrotnie czyli pierwszy podłącza się plus. Więc wychodzi na to, że i tak musisz odłączyć dwa:)

Lechos - Sob Lip 25, 2009 17:10

pietro napisał/a:
pierwszy odpina się minus, ale z podłączaniem jest odwrotnie czyli pierwszy podłącza się plus
zgadza sie
pietro napisał/a:
Więc wychodzi na to, że i tak musisz odłączyć dwa:)
nie, bo jesli plusa nie bedziesz ruszal to tak jak piszesz minus odczepisz i go niby jako ostatiego podlaczysz