|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.6Si 97r] SRS
blizniak63 - Sob Lip 25, 2009 15:17 Temat postu: [R200 1.6Si 97r] SRS Witam,
Gdzię mogę sprawdzić i ile to kosztuje ?
Sprawa wygląda następująco : po włączeniu silnika, kontrolka poduszki powietrznej cały czas mryga. Kupiłem R200 jakieś 3 miesiące temu i jest tak cały czas.
dziękuję&pozdrawiam
Lechos - Sob Lip 25, 2009 15:23
porozpinaj i pospinaj na nowo kostki od napinaczy pasow (na odpietym aku) pod przednimi fotelami lub tasma w kierownicy dupnieta
blizniak63 - Sob Lip 25, 2009 15:30
Lechos napisał/a: | porozpinaj i pospinaj na nowo kostki od napinaczy pasow (na odpietym aku) pod przednimi fotelami lub tasma w kierownicy dupnieta |
Czy trzeba odlączać akumulator ?
Lechos - Sob Lip 25, 2009 15:31
Lechos napisał/a: | na odpietym aku | przeciez napisalem
magneto - Sob Lip 25, 2009 15:37
Ja nigdy przy tym zabiegu nie odpinam aku i jakoś nic się nie dzieje. kontrolka srs zapala mi się średnio raz w miesiącu,po prostu rozpinam i spinam kostkę i już jest ok
Lechos - Sob Lip 25, 2009 15:39
Cytat: | Ja nigdy przy tym zabiegu nie odpinam aku i jakoś nic się nie dzieje. | chyba lepiej dmuchac na zimne, przeciez to jest min. roboty wiecej a nieszczescia chodza po ludziach
blizniak63 - Sob Lip 25, 2009 15:39
magneto napisał/a: | Ja nigdy przy tym zabiegu nie odpinam aku i jakoś nic się nie dzieje. kontrolka srs zapala mi się średnio raz w miesiącu,po prostu rozpinam i spinam kostkę i już jest ok |
jeszcze dziś sprawdzę
[ Dodano: Sob Lip 25, 2009 16:43 ]
Lechos napisał/a: | Cytat: | Ja nigdy przy tym zabiegu nie odpinam aku i jakoś nic się nie dzieje. | chyba lepiej dmuchac na zimne, przeciez to jest min. roboty wiecej a nieszczescia chodza po ludziach |
a teraz ciekawe pytanie - by odłączyć aku wystarczy zdjęć jeden kabel ?
pietro - Sob Lip 25, 2009 16:07
blizniak63 napisał/a: | by odłączyć aku wystarczy zdjęć jeden kabel ? |
tak bo obwód już będzie przerwany, ale nie odpina się obojętnie jakiego, pierwszy odpina się minus, ale z podłączaniem jest odwrotnie czyli pierwszy podłącza się plus. Więc wychodzi na to, że i tak musisz odłączyć dwa:)
Lechos - Sob Lip 25, 2009 17:10
pietro napisał/a: | pierwszy odpina się minus, ale z podłączaniem jest odwrotnie czyli pierwszy podłącza się plus | zgadza sie
pietro napisał/a: | Więc wychodzi na to, że i tak musisz odłączyć dwa:) | nie, bo jesli plusa nie bedziesz ruszal to tak jak piszesz minus odczepisz i go niby jako ostatiego podlaczysz
|
|