|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200] Osłona silnika
dan12 - Sob Lip 25, 2009 17:27 Temat postu: [R 200] Osłona silnika Witam czy ktoś może zamontował osłonę pod silnik od diesla do benzyniaka intereseuje mnie bardzo ta sprawa ponieważ przy skręcie kół mam zalewny alternator. Niestety alternator się nagrzewa podczas pracy i po takim chłodzeniu go wodą pęka zewnętrzna obudowa stojana i tak sobie pomyślałem żeby zamontować ten plastik tylko nie wiem czy będzie pasował.
Pozdrawiam
AndrewS - Nie Lip 26, 2009 21:45
hmm ciekawe czy od kanciaka benzyniaka by pasowala, bo taka mam
DANTE79R - Nie Lip 26, 2009 22:31
a co ma alternator do osłony? Myślisz że dzięki osłonie nie będzie się grzał?
AndrewS - Nie Lip 26, 2009 23:05
DANTE79R napisał/a: | a co ma alternator do osłony? Myślisz że dzięki osłonie nie będzie się grzał? |
dan12 napisał/a: | Niestety alternator się nagrzewa podczas pracy i po takim chłodzeniu go wodą pęka zewnętrzna obudowa stojana |
dzieki oslonie, nie bedzie zalewany woda
sTERYD - Nie Lip 26, 2009 23:34
ale przecież alternator nie powinien się tak grzać, zeby pękał po nagłym schłodzeniu...
może już łożyska mają za duże opory i wypadałoby je wymienić...
AndrewS - Pon Lip 27, 2009 12:27
tam leci blisko kolektor wydechowy i moze od wydechu sie tak grzac, w pozniejszych modelach zaczeli stosowac oslone od wydechu
ash - Pon Lip 27, 2009 15:33
kiedys sie tym interesowalem. Przeciez powinny byc jakies otwory montazowe, ale nigdy nie mam sily sprawdzic.
http://moto.allegro.pl/it..._25_diesel.html
mozna zamowic na probe sie zlozyc. Sam nie bede ryzykowal i zamawial.
dan12 - Pon Lip 27, 2009 17:57
Dzięki za ruszenie z tematem widzę jeszcze nikt się nie bawił w to postaram się poszukać takiej osłony na szrocie może będzie tańsza
Dzięki za zainteresowanie jak uda mi się dopaść taką osłonę dam znać czy pasuje do benzyniaka.
Co do alternatora obiło mi się o uszy że tej włoskiej firmy alternatory mają tendencję do nagrzewania się i rozsadzania zewnętrznej obudowy alternatora ile w tym prawdy nie umiem powiedzieć bo to mój pierwszy rover, ale na przyszłość będę sprawdzał czy alternator nie jest pęknięty.
|
|