|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420D 2,0 96r]
rispect - Czw Lip 30, 2009 19:41 Temat postu: [R420D 2,0 96r] Witam forumowiczów, niedawno stałem się posiadaczem Rovera 420D z 96r, może to zabrzmi śmiesznie ale nie orientuję się jaka jest pojemność zbiornika paliwa w tym modelu a co ważniejsze mam taki oto problem:
Na desce rozdzielczej znajduje się wskaźnik poziomu paliwa, górna kreska zbiornik pełny, środkowa 1/2 i dolna pusty? Co oznacza takie "O" pod tą dolną kreską, czy odległość od tej właśnie dolnej kreski to tego "O" jest to rezerwa ? Nie lubię jeździć na pustym baku ale czasem w trasie zdarza się sytuacja ze jedzie się na rezerwie. Przeszukałem rave do tego modelu ale nie znalazłem odpowiedzi:/
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
staf - Czw Lip 30, 2009 19:52
55litrów
Poniżej zera to rezerwa. Ja też unikam jazdy na "oparach".
Lechos - Czw Lip 30, 2009 19:55
Zbiornik tak jak kolega staf, napisal ma pojemnosc 55 litrow. Co do rezerwy to podejrzewam, ze jest podobnie jak w benzyniaku i zaczyna sie (lamka kontrolna) gdy wskazowka znajduje sie ponizej dolnej kreski.
rispect - Czw Lip 30, 2009 21:01
Niby lampka powinna zaświecić jak zostanie 8litrów ale nie chciałem ryzykować, zbliżało się do tej ostatniej kreski to tankowałem bo szkoda zapowietrzyć pompę , nie wiedziałem tylko, że to "o" pod ta kreseczka to właśnie rezerwa heh, za dużo mi zostało przyzwyczajeń z audi 80, ( tam jak się kreseczka kończyła to albo zalać albo pchać, że już o mrugającej lampeczce rezerwy nie wspomnę ) rip nad jej zezłomowanymi resztkami.
Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam !
staf - Czw Lip 30, 2009 21:04
NIe zapomnij o opcji pomógł
|
|