Zobacz temat - [R420 '96]Przednie lampy dziwnie świecą!!!

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420 '96]Przednie lampy dziwnie świecą!!!

szoso - Sob Sie 01, 2009 17:08
Temat postu: [R420 '96]Przednie lampy dziwnie świecą!!!
witam
mam problem z przednimi lampami dziwnie świecą czyli dają światło punktowe w jedno miejsce,są to zamienniki DEPO założone przez poprzedniego właściciela
nie można ich ustawić w żaden sposób i diagnosta nie chce mi podbić przeglądu
pierwszy raz widzę by lampy świeciły w ten sposób dając punkty w jedno miejsce
to nie są stare lampy i były zakładane nowe a teraz co mam znowu kupić?
przegląd sobie załatwię ale chodzi o to jak one świecą
na pewno nikogo nie oślepiam bo jeżdżę już tak 1,5 roku i nikt mi jeszcze nie mrugał światłami
to jest mój drugi przegląd odkąd mam auto i za poprzednim razem robiłem go gdzie indziej i tam świateł nie sprawdzali a teraz wyszły niezłe jaja :/

Lechos - Sob Sie 01, 2009 19:02

sprawdz czy dobrze masz zarowki zalozone
des - Sob Sie 01, 2009 19:14

U mnie także jest problem ze światłem od strony pasażera. Kupiłem jakieś żarówki i pojechałem na regulację, gdy diagnosta podjechał tym urządzeniem przed lampę w ogóle nie było załamania tylko jakaś plama. Z troszkę większej odległości już się załamanie pojawia, z tym że ja wiem, że z tą lampą jest coś nie tak bo była malutka kolizja i na pewno się coś tam poprzestawiało.

Spróbuj założyć inne żarówki bo już miałem taki przypadek że żarówki były jakieś lipne.

staf - Sob Sie 01, 2009 19:55

Zacznij od sprawdzenia żarówek. Prawdopodobnie są źle włożone.
szoso - Nie Sie 02, 2009 12:33

żarówki odpadają
BetJar - Nie Sie 02, 2009 12:38

Czy świecą Ci normalnie _/ _/ , i mają zeza (w jeden punkt?)
Moje miały zeza ale diagnosta je ustawił, w błotnikach są otworki do regulacji.

szoso - Nie Sie 02, 2009 14:23

każda daję mniej więcej taki punkt jak narysowałem i tego za cholerę nie ustawisz
nicco_nuwai - Nie Sie 02, 2009 14:55

szosownik napisał/a:
każda daję mniej więcej taki punkt jak narysowałem i tego za cholerę nie ustawisz

hmmm

najbardziej idiotyczna rzecz jaka mi przychodzi do glowy to to ze to nei sa europejskie lampy - ale czy to mozliwe? symetryczne swiatla maja amerykance - a to co narysowales jest wlasnie symetryczne bez granicy swiatlo/cien.

jesli to lampy soczewkowe to moze w srodku jest jakis dynks do regulacji przyslony soczewki?

pozdrawiam...

BetJar - Nie Sie 02, 2009 17:19

Odepnij żarówkę i poruszaj ją prawo/lewo, góra/dół na włączonych światłach i zobacz efekty. ZTCP chyba Osram wypuścił kilka lat temu wadliwą partię i efekt świecenia był podobny do tego z twojego rysunku. A masz w lampie te wkłady _/ (nie wiem jak się one fachowo nazywają :oops: ).
des - Nie Sie 02, 2009 21:36

BetJar napisał/a:
A masz w lampie te wkłady _/ (nie wiem jak się one fachowo nazywają :oops: ).
Pryzmat :cool:
arcx - Pon Sie 03, 2009 09:11

DEPO i wszystko jasne

ja też mam depo. To jest jakiś koszmar. Miałem wcześniej oryginalne lampy, niestety po stłuczce założyli mi DEPO. Ogólnie stłuczka przyniosła mi same korzyści, nowa chłodnica, nowa maska, nowy zderzak... wszystko by było dobrze gdyby nie te lampy. Święcą mi one obszarami cienia i jasności, nijak nie chcą się ustawić. Mam porównanie z oryginałami - wymieniam wkrótce DEPO na oryginały ile by nie kosztowały.

DEPO to najtańszy zamiennik - baaaaaadziewie!!!!

laskarm - Pon Sie 03, 2009 10:03

szosownik napisał/a:

miałem kiedyś podobny kształt światła, jak była źle włożona żarówka

szoso - Czw Sie 27, 2009 08:55

chcę kupić nowe lampy ale wszędzie są tylko DEPO :/
nie mogę znaleźć innego zamiennika
czy klosz w lampach oryginalnych jest plastikowy?
kupić używki oryginały?

Lechos - Czw Sie 27, 2009 09:03

szosownik napisał/a:
czy klosz w lampach oryginalnych jest plastikowy?
plastik
BetJar - Czw Sie 27, 2009 10:06

szosownik napisał/a:
kupić używki oryginały?

A pytałeś w H.R. ?

szoso - Czw Sie 27, 2009 10:31

BetJar napisał/a:
A pytałeś w H.R. ?

pytałem i mają tylko angielskie :/

BetJar - Czw Sie 27, 2009 11:52

http://allegro.pl/item699...lampa_lewa.html
cena z kosmosu

http://allegro.pl/item700..._rover_400.html
cenowo lepiej - anglik?

http://allegro.pl/item701...ampa_prawa.html

http://allegro.pl/item701...prawa_wawa.html

szoso - Czw Sie 27, 2009 12:39

obdzwoniłem prawie wszystkich możliwych sprzedawców i albo nie wiedzą jakiego producenta są te nowe lampy albo mówią że DEPO :/
może ma ktoś namiary na inne zamienniki byle nie DEPO?

praktis - Czw Sie 27, 2009 16:33

Zapytaj może o te:

http://www.autoczesci.aut...01&ar=17439#art

szoso - Pon Sie 31, 2009 18:11

no i przyszły dzisiaj nowe lampy i prawdopodobnie winą tych dziwnych świecących znaków jest brak w starych lampach a konkretnie w odblasku przesłony z przodu takiej chropowatej szybki,porównywałem z nowymi :/
ktoś po prostu je sobie wyjął :/
jutro będę zakładał te nowe lampy :smile:
pisaliście że za nadkolem jest jedna śruba żeby zdjąć zderzak a tam są dwie obok siebie :wink:

Brt - Pon Sie 31, 2009 21:15

szosownik, kup zarówki z filtrem UV, żeby Ci ta szybka nie matowiała .. Podobno to pomaga. A i z ciekawości ... dorwałeś coś innego niż DEPO ??
szoso - Wto Wrz 01, 2009 07:21

Brt napisał/a:
kup zarówki z filtrem UV

dzięki,nawet nie wiedziałem że takie są :wink:
Brt napisał/a:
A i z ciekawości ... dorwałeś coś innego niż DEPO

niestety nie :/
zastanawiam się czy wywalić Xenony HID które zafundował mi poprzedni właściciel czy przełożyć je do nowych lamp :wink:
źle to nie świeciło i migać też nikt nie migał,przeglądy też z tym przechodziłem bez problemu,kontrole drogowe także :smile:

sobrus - Wto Wrz 01, 2009 13:17

Potwierdzam w moim R lampy mają podwójne szkła.
Zewnętrzne szkło (a raczej plastik którego odpadło juz matowienie) jest gładka.
Wewnętrzne szkło nie sięga do świateł drogowych i ma typową fakturkę.

szoso - Sro Wrz 02, 2009 07:19

nie uwierzycie co niektórzy,udało się ustawić DEPO idealnie aż diagnosta się cieszył pamiętając oczywiście moje stare lampy :smile:
nie przekładałem Xenonów HID tylko założyłem Nightbreaker-y :smile:
może znajdę chętnego na Xenony,mam dwa palniki H7 nowe i dwa używane które siedziały w starych lampach no i oczywiście przetwornice do tego

Brt - Sro Wrz 02, 2009 08:25

szosownik napisał/a:
może znajdę chętnego na Xenony,mam dwa palniki H7 nowe i dwa używane które siedziały w starych lampach no i oczywiście przetwornice do tego

pewnie znajdziesz :( ... daj w giełdę ogłoszenie :ok:

szoso - Sro Wrz 02, 2009 08:27

Brt napisał/a:
pewnie znajdziesz

a co się tak smucisz? :wink:

Brt - Sro Wrz 02, 2009 08:34

Bo choćby wczoraj jechał za mną gość z HIDami .... niby dobrze ustawione (widziałem później jak stał obok na światłach) a i tak napier.... po oczach, że masakra :engry: .... fabryczny ksenon to fabryczny ....

A jak Twoje wrażenia po przesiadce spowrotem na halogeny ?? duża różnica ??

szoso - Sro Wrz 02, 2009 08:38

Brt napisał/a:
niby dobrze ustawione (widziałem później jak stał obok na światłach) a i tak napier.... po oczach, że masakra ....

z tym to prawda a zwłaszcza jak klosz jest chropowaty a nie gładki :/
Brt napisał/a:
A jak Twoje wrażenia po przesiadce spowrotem na halogeny duża różnica

jakoś tak dziwnie,z xenonów było ładne białe światło a teraz jest żółte no ale cóż HID jest nielegalne w zwykłych lampach :sad:
ciekawe czy Nightbreaker-y mają ten filtr UV?

praktis - Sro Wrz 02, 2009 08:40

szosownik napisał/a:
nie uwierzycie co niektórzy,udało się ustawić DEPO idealnie aż diagnosta się cieszył pamiętając oczywiście moje stare lampy :smile:

Fajnie, że jednak da się DEPO dobrze ustawić. Gdzie kupowałeś i za ile?
Muszę przed zimą zmienić lampy, bo to co jest teraz to ledwo się świeci.

szoso - Sro Wrz 02, 2009 08:44

praktis napisał/a:
Fajnie, że jednak da się DEPO dobrze ustawić

bałem się że będzie ciężko je ustawić bo bywa że potrafią świecić w niebo i zero regulacji no ale na szczęście się udało
praktis napisał/a:
Gdzie kupowałeś i za ile?

u Sosulskiego kupiłem po 170zł sztuka z białym kierunkiem plus kurier 30zł :smile:
http://www.auto-sosulski.pl/sos/index.php3?f=2

[ Dodano: Sro Wrz 02, 2009 09:55 ]
zastanawia mnie to po kiego grzyba ktoś grzebał w starych lampach i wyjął z nich te szybki

sobrus - Sro Wrz 02, 2009 09:15

Może nie uwierzycie, ale dla niektórych marek samochodów DEPO robi najlepsze zamienniki. Pomijając fakt że dla wielu marek są to jedyne zamienniki. Jest bardzo dużo dobrych opinii o tych lampach i często świecą lepiej niż oryginały (o zużytych oryginałach nie wspomne). Do tego cena wielokrotnie niższa.
Więc ja bym nie narzekał dobrze ze DEPO w ogóle są bo jak nie oni to zostałyby tylko oryginały :D

Ojciec ma soczewkowe DEPO w Omedze działa to nie najgorzej a wygląda jeszcze lepiej :)

Faktycznie zdarza sie jednak, ze w wielu przypadkach wyregulowanie tych lamp to droga przez mękę.

HID poza tym ze są nielegalne - w razie wypadku z takimi lampami wina zawsze jest nasza. Jeździłem samochodami z fabrycznymi xenonami ale mi sie to nie podoba. Są dla mnie za zimne a jakoś ich lepszości nie widze. Nie wiem czym sie ludzie tak podniecają.

Najlepsze lampy jakie widziałem ma fiesta '98 brata (IV gen). Jasne równomierne lekko żólte światło, ale R416 nie jest dużo gorszy.

Przecież światła latarni są właśnie żólte nie bez powodu. Są też (albo kiedys były) żółte okulary dla kierowców z polaryzatorami.
Na ten kolor oko reaguje najlepiej, skąd więc pogoń za kolorem białym czy niebieskim nie wiem. Chyba mało kogo obchodzi odwzorowanie kolorów w tych warunkach :D

Polecam żarówki Tungsram, są bardzo dobre, trwałe i względnie tanie. Niestety najbardziej "wyżyłowane" żarówki Philipsa i Osram potrafią paść po kilku miesiącach a ich cena jest wysoka. Gdyby w tym chorym kraju nie jeździło się na światłach w dzień pewnie nie byłoby problemu.

Brt - Sro Wrz 02, 2009 09:29

sobrus napisał/a:
Jeździłem samochodami z fabrycznymi xenonami ale mi sie to nie podoba. Są dla mnie za zimne a jakoś ich lepszości nie widze. Nie wiem czym sie ludzie tak podniecają.

No własnie ... dużo zależy od samej lampy ... wsadzenie ksenona to nie wzystko ;) .. w oktawce ksenon świaeci krótko ale szeroko, w lagunie było ok daleko i szeroko i przyjemnie białe światło, w starym A8 droga oświetlona ok, trochę słabo za to znaki ... to z tych aut którymi jechałem .... pamietam jakis test reflektorów z AMiS i wyszłow dwóch przypadkach, że halogen lepiej świecił niż ksenon ... źródło światłą to jedno a sposób jego wykorzystania to zupełnie inna historia ;)

szoso - Pon Wrz 14, 2009 20:00

pomóżcie chcę kupić Valvoline i nie mogę znaleźć tematu w którym został mi polecony pewien sprzedawca z allegro dlatego proszę o polecenie jeszcze raz jakiegoś rzetelnego sprzedawcy tego oleju :błagam:
luki_pj - Pon Wrz 14, 2009 20:34

Ja osobiście kupowałem w Sklepie na miejscu (130 zł).
Ale może to Ci coś pomorze...
http://www.allegro.pl/ite...tis_kurier.html
lub do Diesel
http://www.allegro.pl/ite...lka_gratis.html

Są z Wieliczki (niedaleko Krakowa).
czytałem o nich dobre opinie odnośnie części i chemii, myślę że olej też będzie dobry (a cena jak widzisz bdb, bo jest z wysyłką). Ale nie chcę sugerować, żeby potem ktoś do mnie pretensji nie miał.

Mają też np. coś takiego dość tanio
http://www.allegro.pl/ite..._najtaniej.html

AndrewS - Pon Wrz 14, 2009 21:55

Brt napisał/a:
Bo choćby wczoraj jechał za mną gość z HIDami .... niby dobrze ustawione (widziałem później jak stał obok na światłach) a i tak napier.... po oczach,

szosownik napisał/a:
mam dwa palniki H7 nowe i dwa używane które siedziały w starych lampach no i oczywiście przetwornice do tego

przeciez H7 to zarowka od drogowych, wiec Barcik sie nie smuć,
no chyba ze 400 ma cus inaczej :-)

praktis - Pon Wrz 14, 2009 22:00

AndrewS napisał/a:
no chyba ze 400 ma cus inaczej :-)

Ma inaczej :smile: H7 mijania + H1 drogowe

szoso - Wto Wrz 15, 2009 07:19

luki_pj napisał/a:
Ale może to Ci coś pomorze...
http://www.allegro.pl/ite...tis_kurier.html
lub do Diesel
http://www.allegro.pl/ite...lka_gratis.html
Są z Wieliczki (niedaleko Krakowa).
czytałem o nich dobre opinie odnośnie części i chemii, myślę że olej też będzie dobry (a cena jak widzisz bdb, bo jest z wysyłką).

dzięki :smile:
AndrewS napisał/a:
przeciez H7 to zarowka od drogowych

jakby tak było to musiałbym być głupi albo nienormalny żeby założyć xenon na drogowe :wink:

a na Valvoline Maxlife robimy standardowo 10.000km czy więcej można?
sprzedawca u mnie powiedział mi że Maxlife jest do dobitków z dużym przebiegiem i może mi sprzedać zwykły Valvoline

Brt - Wto Wrz 15, 2009 08:34

Cytat:
a na Valvoline Maxlife robimy standardowo 10.000km czy więcej można?

Jak zrobisz wiecej to nic mu nie będzie ;) zazwyczaj przeciągam wymianę lekko, bo jak przy 10kkm zabieram sie do wymiany to chwilę czasu i chęci znajduję jakieś 2kkm później :lol: ;)
szosownik napisał/a:
sprzedawca u mnie powiedział mi że Maxlife jest do dobitków z dużym przebiegiem

na opakowaniu jest napisane, że powyżej 100kkm .... raczej tak szybko silniki nie padają ;)

szoso - Wto Wrz 15, 2009 08:42

Brt napisał/a:
na opakowaniu jest napisane, że powyżej 100kkm .... raczej tak szybko silniki nie padają

i tak zaleje Maxlife a ten mi jeszcze powiedział że wymyślam jakieś dziwne oleje a nie biorę tych co są na miejscu

Brt - Wto Wrz 15, 2009 08:46

szosownik napisał/a:
mi jeszcze powiedział że wymyślam jakieś dziwne oleje a nie biorę tych co są na miejscu

:lol: już by mnie więcej nie zobaczył :lol:

praktis - Wto Wrz 15, 2009 08:47

szosownik napisał/a:
a ten mi jeszcze powiedział że wymyślam jakieś dziwne oleje a nie biorę tych co są na miejscu

Pewnie mu Lotos zalega :lol:
Ja kupowałem Maxlife'a w Intercarsie, dostałem od ręki.

Szosownik, a Ty ten temat to tak zmieniasz w zależności od potrzeb? Weź tu jakiś porządek zrób, bo potem szukajka głupieje.

szoso - Wto Wrz 15, 2009 09:07

praktis napisał/a:
a Ty ten temat to tak zmieniasz w zależności od potrzeb?

tak bo nie chcę zakładać nowych żeby zjebki nie dostać :wink:
praktis napisał/a:
Weź tu jakiś porządek zrób, bo potem szukajka głupieje

nie przesadzaj chyba lepiej jak załatwiam swoje sprawy w jednym temacie niż tworzę nowe :wink:
a poza tym później i tak zmieniam tytuł tematu na ten który był od samego początku więc nie robię bałaganu

Brt - Wto Wrz 15, 2009 09:23

W uzasadnionych przypadkach lepiej tworzyć nowe ;)
szoso - Wto Wrz 15, 2009 09:27

Brt napisał/a:
W uzasadnionych przypadkach lepiej tworzyć nowe

w tym przypadku jednak nie powinno się tworzyć kolejnego tematu o Valvoline bo odpowiedzi były by takie:"tematów jest dużo użyj szukajki"
a mi tylko chodziło o sprzedawcę tego oleju i nie mogłem znaleść tego tematu w którym mi go podano i tyle :wink:

praktis - Wto Wrz 15, 2009 09:34

Szukałeś w polecanych sprzedawcach allegro? Na górze jest przyklejony temat.
szoso - Wto Wrz 15, 2009 09:39

praktis napisał/a:
Szukałeś w polecanych sprzedawcach allegro? Na górze jest przyklejony temat.

jak to mówią najciemniej pod latarnią a tam nie sprawdzałem ale sprawdzę :smile:

praktis - Wto Wrz 15, 2009 09:40

Albo to: http://forum.roverki.eu/v...llegro&start=20
szoso - Pią Wrz 18, 2009 08:24

Brt nie musisz już płakać bo sprzedałem Xenony do Skody Fabi :wink:
za cały zestaw plus zapasowe nowe palniki wziąłem 200zł :razz:

Brt - Pią Wrz 18, 2009 08:38

znaczy teraz jakaś fabia będzie mia dawać po oczach :P ;)
szoso - Pią Wrz 18, 2009 08:43

Brt napisał/a:
znaczy teraz jakaś fabia będzie mia dawać po oczach

to już nie mój problem nie kupił by ode mnie to kupił by na allegro a tak chociaż ja się pozbyłem :wink: :razz:
cena nowych zestawów spadła do 100zł więc dobrze wziąłem za swój :wink:

Brt - Pią Wrz 18, 2009 08:50

wiem wiem ;) ubolewam niestety nad faktem, że nie tępi się tego typu praktyk :/ :bezradny:
szoso - Pią Wrz 18, 2009 08:56

Brt napisał/a:
ubolewam niestety nad faktem, że nie tępi się tego typu praktyk

nic na to nie poradzimy,to już niestety się zapisało w kartach wiejskiego tuningu :bezradny:
jeśli Policja i stacje diagnostyczne nie potępiają tego co widać na ulicach to my tymbardziej nie będziemy mieli na to wpływu niestety :/

keczu - Pią Wrz 18, 2009 13:24

szosownik napisał/a:
pomóżcie chcę kupić Valvoline i nie mogę znaleźć tematu w którym został mi polecony pewien sprzedawca z allegro dlatego proszę o polecenie jeszcze raz jakiegoś rzetelnego sprzedawcy tego oleju
Nie wiem w czym masz problem,bylem w Ostrolece miesiac temu,kupilem wlasnie ten olej do autka ktore mam w polsce bez problemu,tylko trzeba zapytac bo na polkach tylko badziewny Castrol Magnatec :rzyga: i za 4 godz. odebralem :wink:
szoso - Pią Wrz 18, 2009 13:27

keczu napisał/a:
Nie wiem w czym masz problem,bylem w Ostrolece miesiac temu,kupilem wlasnie ten olej do autka ktore mam w polsce bez problemu

a kto powiedział że nadal mam ten problem :wink:
znalazłem i ja metę na ten olej

BoloSr - Pią Wrz 18, 2009 13:49

keczu napisał/a:
szosownik napisał/a:
pomóżcie chcę kupić Valvoline i nie mogę znaleźć tematu w którym został mi polecony pewien sprzedawca z allegro dlatego proszę o polecenie jeszcze raz jakiegoś rzetelnego sprzedawcy tego oleju
Nie wiem w czym masz problem,bylem w Ostrolece miesiac temu,kupilem wlasnie ten olej do autka ktore mam w polsce bez problemu,tylko trzeba zapytac bo na polkach tylko badziewny Castrol Magnatec :rzyga: i za 4 godz. odebralem :wink:

wytlumacz mi czemy Castrol jest badziewny ?? ? bo moze o czyms nie wiem i nalezy cos innego zalac do fury :)

szoso - Pią Wrz 18, 2009 14:04

mam możliwość kupić Magnateca 10W/40 diesel niemieckiego w bańce 5l za 85zł ale zastanawia mnie czemu w Polsce nie ma go w 5-tkach tylko w 4-kach może taki on niemiecki
keczu - Pią Wrz 18, 2009 14:19

BoloSr napisał/a:
wytlumacz mi czemy Castrol jest badziewny ? bo moze o czyms nie wiem i nalezy cos innego zalac do fury
To tylko moja prywatna opinia i mozesz lac co chcesz.Castrol nie jest badziewny,ale Magnatec jest do du....Natomiast syntetyki "EDGE" to jedne z najlepszych syntetykow.Magnatec jest wszedzie,nawet w supermarketach i sklepach ogrodniczych(tu gdzie mieszkam).Olej zostawia straszny syf w silniku(liczba TBN tylko "8").Nie chce mi sie rozpisywac,ale widzialem juz trzy silniki w ktorych wymienialem z kolega panewki lub pierscienie i doslownie kanaly olejowe na korbowodach przepychalicmy na sile szprycha rowerowa :shock: .Poza tym kilka lat temu w Toyotach zacieraly sie silniki benzynowe,ale nie pamietem czy od magnateca,ale napewno jakiegos Castrola,tak czy inaczej byla akcja serwisowa.Moja Mazda zarla 0.5l tego oleju na 3 tys km,po zmianie na syntetyk Valvoline jak to sie mowi "nic" :razz: No i Roverek sie zepsul bo zasyfilo mi popychacze(przebieg 18tys.mil :!: ) dwa razy :!: Objaw taki ze nie ma kompresji,a poprostu zostawaly niedomkniete zawory po drugim razie jak wyciagalem popychacze zrobilem plukanke i zalalem Mobila 1 0w40 i juz dwa lata jest oki.Jeszcze raz,to tylko moja opinia.Pozdr.
Brt - Pią Wrz 18, 2009 14:25

a czemu w wątku o źle świecących światłach piszecie ?? burd..ałągan Panowie robicie :nonono:
keczu - Pią Wrz 18, 2009 14:29

szosownik napisał/a:
mam możliwość kupić Magnateca 10W/40 diesel niemieckiego w bańce 5l za 85zł ale zastanawia mnie czemu w Polsce nie ma go w 5-tkach tylko w 4-kach może taki on niemiecki
Patrz kod kreskowy zaczynajacy sie na "4" to niemiecki.Wszystkie w 4l bankach co widzialem nie byly niemieckie.
Brt napisał/a:
a czemu w wątku o źle świecących światłach piszecie burd..ałągan Panowie robicie
Zgadzam sie jest balagan,ale w tym poscie bylo pytanie to odpowiadam.Moze by tak do tematu dopisac "....i olej" :mrgreen:
Brt - Pią Wrz 18, 2009 14:30

no właśnie ....
http://forum.roverki.eu/v...p=394836#394836