Zobacz temat - [R400,98] ALARM

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400,98] ALARM

bolec0000 - Pon Sie 03, 2009 19:32
Temat postu: [R400,98] ALARM
witam mam pytanie czy jak zamkniecie autko z pilota to potem da cie rade otworzyc bagaznik z kluczyka i czy powinien włączyc sie alarm??
luqar - Pon Sie 03, 2009 19:43

Zazwyczaj wyłączam alarm z kluczyka i dopiero otwieram bagażnik, ale kilka razy zapomniałem i otwierałem z kluczyka bagażnik. Nic się nie dzieje, alarm się sam nie włącza.
sTERYD - Pon Sie 03, 2009 20:07

nie powinien się włączyć alarm. Przy bębenku zamka jest czujnik, tak samo jak w drzwiach kierowcy
bolec0000 - Pon Sie 03, 2009 20:21

no własnie jest czujnik przy bebenku i po co on tam jest , zauwazyłem ze przy ryglu zatrzaskowym w klapie tez jakies przewody sa podpiete po co to skoro mozna klape otwotzyc przy uzbroionym alarmie???
Vesper416 - Pon Sie 03, 2009 20:31

Ja w moim R 216 Coupe jeśli mam włączony alarm i otworze klape kluczem bez wyłączenia alarmu pilotem bądź centralnym to od razu zaczyna mi wyć jak opętany.

Raz prawie zawału dostałem....

staf - Pon Sie 03, 2009 20:33

U mnie nie ma możliwości otwarcia z kluczyka. Jednak w poprzednim aucie po otwarciu bagarznika z kluczyka ...alarm się załaczał.
denirok - Pon Sie 03, 2009 20:40

A u mnie jest tak: jak mam alarm włączony i otworze bagażnik z kluczyka to alarm sie rozbraja ale nie otwiera żadnych drzwi a jak zamkne bagarznik to sie z powrotem sam uzbraja
staf - Pon Sie 03, 2009 20:47

Zobacz tu. Może ci pomoże
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=14767

des - Pon Sie 03, 2009 21:21

denirok napisał/a:
A u mnie jest tak: jak mam alarm włączony i otworze bagażnik z kluczyka to alarm sie rozbraja ale nie otwiera żadnych drzwi a jak zamkne bagarznik to sie z powrotem sam uzbraja
U mnie jest tak samo. Na uzbrojonym alarmie jak otworze bagażnik z kluczyka i potem zamknę to 3 razy mrugają kierunki co oznacza że alarm znowu się uzbraja.
Raz też uzbroiłem alarm i otworzyłem maskę i po ponownym zamknięciu/trzaśnięciu alarm się uzbroił.

krzych - Pon Sie 03, 2009 22:08

denirok napisał/a:
Moge potwierdzic,u mnie jest tak samo i w 400 i 75 :grin:
sTERYD - Pon Sie 03, 2009 23:11

w drzwiach kierowcy to ma dwie funkcje (przynajmniej w 200 i 400) jak padnie bateria, albo uszkodzi się pilot można otworzyć dzięki temu czujnikowi drzwi i też słuzy on do wprowadzania kodu awaryjnego). W zamku bagażnika to chyba ze względu na to żeby ktoś niosąc zakupy nie musiał dodatkowo używać pilota... odłączyć zawsze można ;)
truten23 - Wto Sie 04, 2009 10:48

bolec0000 napisał/a:
no własnie jest czujnik przy bebenku i po co on tam jest , zauwazyłem ze przy ryglu zatrzaskowym w klapie tez jakies przewody sa podpiete po co to skoro mozna klape otwotzyc przy uzbroionym alarmie???

Te kabelki są po to, żeby centralka wiedziała, że otwierasz kluczykiem, z nie łomem :wink:

bolec0000 - Wto Sie 04, 2009 21:49

czyli jezeli zazbrajam alarm pilotem i potem otwieram bagaznik kluczkiemi alarm sie nie włancza to znaczy ze wszystko jest w porządku (a co bedzie jak ktos go otworzy nie kluczykiem ) tez nie bedzie alarm wył czy jest tak mądry ze rozpozna ze to złodziej i zadziała :> :>
staf - Wto Sie 04, 2009 21:52

truten23 napisał/a:

Te kabelki są po to, żeby centralka wiedziała, że otwierasz kluczykiem, z nie łomem :wink:

To wystarczy za cały komentarz. Jest taki mądry :mrgreen:

truten23 - Sro Sie 05, 2009 10:14

staf napisał/a:
Jest taki mądry

hehe, robim, co możem :głupek: :hahaha: