|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [r216 coupe 97r] kilka pytań i fotek
Vesper416 - Pon Sie 03, 2009 19:27 Temat postu: [r216 coupe 97r] kilka pytań i fotek
Witam powyżej są 3 zdjecia i mam 3 pytania odnośnie nich i mam nadzieję że mi powiecie co do czego
1. Na pierwszym zdjeciu widać taką dziwną wajchę. Znajduje sie ona symetrycznie po obu stronach w tylnej klapie do czego one służa (boję się ciągnąć za nie nie wiedząc do czego służą)
2. Centralnie na zdjeciu numer 2 widać jakiś korek. Co to jest do czego on służy ma narysowaną strzałke i nie mogę go ani odkręcic ani zdjąć. Czy to jest odpowietrznik skrzyni biegów???
3. Na zdjęciu numer 3: Znalazłem w bagaju pod kołem zapasowym jakiś dziwny kable z śmieszną końcówką( coś al DIMM) nie sprawdzałem czy jest tam napięcie... od czego jest ta wtyczka, to jest jakiś standard czy jakaś samoróbka poprzedniego właściciela???
i na koniec pytanie do was gdzie w Roverze Coupe 216 znajduje się pompa paliwa i filtr?
Musze wymienić filtr bo mam problem z odpaleniem samochodu z rana odpala za 3 razem zawsze a potem jest już normalnie w ciągu dnia nawet jak nie chodzi. Ewidentnie czuje się że samochód szarpie i się dusi jak by za mało paliwa dostawał a jak rozrusznik kręci i samochód zapala i dodaje gazu to mu obroty spadają i zdycha od razu momentalnie bo tak to chwile sam pochodzi i gaśnie. Poza tym dziś podczas jazdy też odczułem pary razy takie szarpanie jakby za mało paliwa i po chwili się uspokoił, więc podejrzewam że jakiś syf był w paliwie i sie filtr zapchał a ten nie daje możliwości pompie zassać odpowiedniej ilości paliwa....
Mam nadzieję że odpowiecie na moje pytanie bo już spać nie mogę przez to
Pozdrówka
DANTE79R - Pon Sie 03, 2009 19:33
Vesper416 napisał/a: | 1. Na pierwszym zdjeciu widać taką dziwną wajchę. Znajduje sie ona symetrycznie po obu stronach w tylnej klapie do czego one służa (boję się ciągnąć za nie nie wiedząc do czego służą)
| to są dźwignie do składania tylnych foteli, ciągniesz obie a potem popychasz fotele
Vesper416 napisał/a: | 2. Centralnie na zdjeciu numer 2 widać jakiś korek. Co to jest do czego on służy ma narysowaną strzałke i nie mogę go ani odkręcic ani zdjąć. Czy to jest odpowietrznik skrzyni biegów???
| to jest korek do wlewania oleju do skrzyni, pociągasz go i tyle. Vesper416 napisał/a: | 3. Na zdjęciu numer 3: Znalazłem w bagaju pod kołem zapasowym jakiś dziwny kable z śmieszną końcówką( coś al DIMM) nie sprawdzałem czy jest tam napięcie... od czego jest ta wtyczka, to jest jakiś standard czy jakaś samoróbka poprzedniego właściciela??? | jak dla mnie to jakaś samoróbka.
Co do filtra paliwa to znajduje sie zaraz pod szybą jak otworzysz klapę mniej więcej po środbu taka srebrna mała puszka z dwoma przewodami od dołu i góry
Vesper416 - Pon Sie 03, 2009 19:36
Czyli w tej półce gdzie głośniki czy chodzi o boczek?
DANTE79R - Pon Sie 03, 2009 19:37
o jaki boczek?
[ Dodano: Pon Sie 03, 2009 20:39 ]
pytasz o filtr paliwa? To jest on zaraz za silnikiem przy podszybiu
Vesper416 - Pon Sie 03, 2009 19:41
chodziło mi o boczek tam gdzie siedzą z tyłu pasażerowie, pod okienkiem no bo kurcze nigdzie na wierzchu tego nie widzewszystko wyrzuciłem z bagaja i ani śladu pompy i jedyne co mi przyszło to że pod tapicerką z boku może jest schowana.
Albo poprzedni właściciel coś przerobił...
DANTE79R - Pon Sie 03, 2009 19:42
pompa paliwa jest bodaj w zbiorniku
Vesper416 - Pon Sie 03, 2009 19:42
Acha dzięki a czy przy pompie też jest jakiś filtr czy coś innego??
DANTE79R - Pon Sie 03, 2009 19:44
nie ma, ale myślę że to wina zapchanego filtra
Vesper416 - Pon Sie 03, 2009 19:45
OK wielkie dzięki i punkcior na Twoje konto wędruje
DANTE79R - Pon Sie 03, 2009 19:46
nie ma sprawy Pozdrawiam
|
|