Zobacz temat - [R620] Gniazdo zapalniczki nie działa, pomocy::)

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Gniazdo zapalniczki nie działa, pomocy::)

sq6owm - Sob Sie 08, 2009 14:46
Temat postu: [R620] Gniazdo zapalniczki nie działa, pomocy::)
Witam!

Niedawno czyscilem gniazdo zapalniczki bo cale bylo brudne ... i od tego momentu wogóle przestało działać. Czy mogło dojść do jakiegoś zwarcia??

Mam pytanie , gdzie dokladnie znalesc bezpiecznik do tego gniazda zapalniczki??
Wiem ze pod maska silnika w czarnej skrzynce po lewej sa bezpieczniki ale nie wiem dokładnie który odpowiada za gniazdo.... Wydaje mi sie ze sprawdziłem wszystkie miernikiem ale nic nie znalazlem.

Z gory dzieki za pomoc Pozdr!

Deamian - Sob Sie 08, 2009 18:12

Są jeszcze w środku samochodu przy nogach kierowcy po lewej stronie na dole. Tam posprawdzaj jeszcze
RoBBoD - Nie Sie 09, 2009 08:26

Tyle że jeśli radio Ci działa to nie bezpiecznik bo są na jednym...
zuber84cool - Nie Sie 09, 2009 10:17

Ja to mógłbym się obyć beż zapalniczki... jestem nie palący,no właśnie mógłbym gdyby nie różne ładowarki GPS,transmitery itp to się przydaje :wink: takie mały OT i nie bierzcie sobie tego do serca :razz:
xtek - Nie Sie 09, 2009 13:16

RoBBoD napisał/a:
Tyle że jeśli radio Ci działa to nie bezpiecznik bo są na jednym...

Nie wprowadzaj go w blad. Radio jest na bezpieczniku z gornym swiatelkiem. Zapalniczka jest na jednym bezpieczniku z dmuchawa.

Sprawdz bezpiecznik opisany jako HEATER MOTOR. Znajduje sie pod maska. Wymienisz i bedzie ok.

Vader - Pon Sie 10, 2009 12:33

U mnie była sytuacja taka, że zapalniczka w ogole nie miała bezpiecznika indywidualnego. Po prostu, któregoś dnia przepalił sie kabel i tyle. Musialem dorobić sobie osobny bezpiecznik na zapalniczkę. Trudno powiedzieć, czy to spowodowane było tym, że poprzedni właściciel coś namieszał czy nie.
Tomasz620 - Pon Sie 10, 2009 15:21

siemanko..no u mnie to samo jest.. nic niegrzebałem i samo z siebie sie popsuło.. dzięki za wskazówki..POZDRAWIAM :P
sq6owm - Pon Sie 10, 2009 16:56

DZIEKUJE WSZYSTKIM KOLEGA ZA ODPOWIEDZI A W SZCZEGOLNOSCI KOLEDZE Deamian, KTORY MI POMOGL , ODNALAZLEM BEZPIECZNIK KTORY ZNAJDOWAL SIE W SKRZYNCE POD KIEROWNICA PO LEWEJ - BEZPIECZNIK NA POZYCJI 11 - 15A , WYMINILEM I WSZYTSKO JUZ DZIALA JAK BYLO PRZEDTEM. JA TEZ JESTEM OSOBA NIE PALACA ALE CB DZIALA NA WTYCZKE DO ZAPALNICZKI:)

POZDRAWIAM!

Brt - Pon Sie 10, 2009 21:43

super :) ... ale następnym razem wyłączysz CapsLock ;> ;)
lybra - Sob Wrz 26, 2009 20:28
Temat postu: HEATER MOTOR bezpiecznik
A ja mówię dzięki xtek :)
Siadła zapalniczka i nawiew.
Niby szukałem odrazu w bezpiecznikach (głównie pod kierownicą) i nic nie znalazłem. Doszło do tego że wyjąłem wentylator po 2 godzinach męczarni i na darmo bo po radzie xtek'a znalazłem przepalony bezpiecznik pod maską - HEATER MOTOR.

Narobiłem sobie tylko roboty no ale przy okazji znalazłem przerwany rezystor (spiralkę) 1ego biegu nawiewu.

-BEST- - Sro Wrz 30, 2009 00:34

A co wtedy gdy to nie bezpiecznik ?? ??? :roll:
lybra - Sro Wrz 30, 2009 09:22
Temat postu: re BEST
No to sprawdź przewody .
-BEST- - Pon Maj 03, 2010 20:42

Szanowni koledzy,
mam prośbę proszę powiedzcie mi gdzie zajdę te bezpieczniki w R420DI ?? ??
Szukałem pod kierownicą i może źle szukałem ale nie znalazłem tam bezpieczników.
Z góry dzięki za pomoc.

PS
dodam tylko że rado też nie działa mimo że jest podświetlone - dziwne... :roll:

biniooo - Czw Lip 22, 2010 19:22

u mnie nie dziala zapalniczka (nie podaje pradu) ale jak cos wloze do niej to zapala sie kontrolka od ogrzewania tylnej szyby...
gasnie dopiero po jakims czasie jak wylacze zaplon. wiec odlaczylem w cholerke kable od wlacznika ogrzewania tylnej szyby.
ktos mial podobnie czy moj egzemplarz byl robiony moze przez jakiegos elektryka-czarodzieja?