|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Tylna kanapa i czujnik temperatury
ordowik1_o2.pl - Sob Sie 08, 2009 19:44 Temat postu: [R75] Tylna kanapa i czujnik temperatury Szanowne grono,
W jaki sposób włożyć tylne oparcie kanapy tak aby te dwa guziki wyskoczyły ?
Samo oparcie powinny tylko chyba wskoczyć w te dwie szczerbinki po bokach kanapy a resztę powinno załatwić dociśnięcie oparcia ale nijak nie chce wejść. Pół dnia dziś się z tym bujałem i NIC.
Drugi sprawa - czy czujnik temperatury płynu chłodzącego da się wykręcić bez zdejmowania zderzaka bo nijak go nie mogę zlokalizować w żadnym kolanku przewodów (tradycyjnie defekt wentylatora)
Dziadek - Sob Sie 08, 2009 20:01
Witaj,przyjmij szczere kondolencje z powody tylnego oparcia.Ja miałem problem z siedziskiem i też cały dzień z tym walczyłem..Oparcie powinno zaskoczyć,tzn.klawisze powinny się wysunąć.U mnie problem leżał w zmasakrowanych zatrzaskach siedziska.Poprzednik prawdopodobnie wyjął siedzenie i potem byle jak położył.Wystarczył potem wielki tyłek jakiejś Niemki i musiałem użyć cięższych narzędzi.
Co do czujnika,to wybacz, dwa razy zdejmowałem zderzak do wentylatora i nie widziałem tego ustrojstwa
SeniorA - Sob Sie 08, 2009 20:52
ordowik1_o2.pl napisał/a: | czy czujnik temperatury płynu chłodzącego da się wykręcić bez zdejmowania zderzaka | Czujnik temperatury cieczy chłodzącej , jest z przodu w głowicy cylindrów.Trzeba odkręcić pokrywę silnika i dolot powietrza ( całość 5 śrub )
ordowik1_o2.pl - Sob Sie 08, 2009 21:06
W dieselu również?
Przewerowałem RAVE tego nie znalazłem. Owszem z przodu jest jakiś czujnik ale nie jest on wkręcany,a wtykany i jest plastikowy (mniej więcej na wysokości EGR). Myślałem że to czujnik oleju.
Zwykle te czujniki są w kolankach przewodów, a tu ich nie widzę.
Słuchajcie czy po zdjęciu atrapy i tego plastikowego dolotu powietrza idącego od grilla jest widoczny?? Na chłopski rozum powinien mieć chyba 2 przewody.
SeniorA - Sob Sie 08, 2009 21:17
przeczytaj więcej http://forum.roverki.eu/v...ght=ch%B3odnica
ordowik1_o2.pl - Sob Sie 08, 2009 21:24
Wszystko jasne wtedy jeszcze nie śledziłem tak namiętnie forum
Dzięki
SeniorA - Sob Sie 08, 2009 21:26
ordowik1_o2.pl napisał/a: | powinien mieć chyba 2 przewody. | szaro/niebieski i brązowo/zielony
|
|