|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420Di 96r] wzrosło spalanie po wymianie pompy wtryskowej
laskarm - Pon Sie 10, 2009 10:33 Temat postu: [R420Di 96r] wzrosło spalanie po wymianie pompy wtryskowej Witam,
musiałem wymienić ostatnio pompę wtryskową. Zakupiłem używaną, w pełni sprawną. Auto spisuje się bardzo dobrze, ale zauważyłem większe spalanie ON. Różnica jest widoczna po ilości przejechanych km i wskaźniku poziomu paliwa, znacznie więcej ubyło paliwa po przejechaniu 200km niż miało to miejsce przed wymianą, po wymianie auto było zatankowane "pod korek". Kąt wtrysku ustawiony jest na 4 stopnie.
Konieczne będzie podjechanie na jakąś dodatkową regulację pompy? Czy można np wyczyścić mapę wtrysku poprzez odłączenie akumulatora na dłuższy czas?
yagher - Pon Sie 10, 2009 11:21
sprobuj najpierw wyczyscic .. jezeli nic nei pomoze to podjedz gdzies na regulacje .. moze dobrze by bylo zmienic kat wtrysku ..
laskarm - Pon Sie 10, 2009 12:08
A jak dokładnie wykonać resetowanie mapy wtrysku Na jak długo odłączyć akumulator Pół godziny wystarczy Po ponownym podłączeniu akumulatora odpalić auto i pojeździć nim, czy ma pracować na wolnych obrotach jakiś czas
szoso - Pon Sie 10, 2009 12:08
laskarm napisał/a: | Kąt wtrysku ustawiony jest na 4 stopnie. |
to optymalny kąt wtrysku
zacznij od 2
Brt - Pon Sie 10, 2009 12:11
raczej nie zmieni to spalania ... nie wiem niestety OCB ... moze da sie jakoś dawkę wtrysku ustawić musiałby siejakiś szpec od testbooka lub pomp wtryskowych wypowiedzieć
sTERYD - Pon Sie 10, 2009 12:56
dawkę wtrysku na pompie się da ustawić, tylko trzeba jakiegoś dobrego fachowca od pomp
laskarm - Pon Sie 10, 2009 12:58
sTERYD napisał/a: | dawkę wtrysku na pompie się da ustawić, tylko trzeba jakiegoś dobrego fachowca od pomp |
Trzeba w tym celu wymontować pompę?
sTERYD - Pon Sie 10, 2009 12:59
chyba lepiej by było cały samochód oddać w rece fachowca
laskarm - Pon Sie 10, 2009 13:01
Ok
Póki co dzięki za odpowiedzi
|
|