|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [400 2.0 Di 1998r] Wycieraczki + grzanie tylnej szyby
gfh7x - Sro Sie 19, 2009 11:40 Temat postu: [400 2.0 Di 1998r] Wycieraczki + grzanie tylnej szyby Cześć wszystkim. Poradziłem sobie z rozrusznikiem po zdjęciu immo i wszystko działa jak należy tzn. silnik Na początku facet powiedział mi, że przekaźnik do rozruchu znajduje się pod przednia konsolą więc ją rozebrałem i miałem zrobić masę na zielonym przekaźniku i tak zrobiłem ale poszedł mi jeden bezpiecznik Wymieniłem bo miałem zapas Przekaźnik znalazłem pod maską obok komputera i wszystko działało samochód odpalił Teraz jednak mam problem z grzaniem tylnej szyby i wycieraczkami. Grzanie tylnej szyby w ogóle się nie włącza a wycieraczki gdy ustawiam na tryb czasy przerywanej czyli pozycja 1 w ogóle nie reagują gdy wezmę na pozycję 2 wycieraczki działają ale kiedy je wyłączę w czasie pracy nie wracają na swoje miejsce Gdy użyje spryskiwacza wycieraczki też nie pracują Co się dzieję? Spaliłem jakiś przekaźnik, bezpiecznik?
Paul - Pią Sie 21, 2009 13:36
gfh7x napisał/a: | wycieraczki gdy ustawiam na tryb czasy przerywanej czyli pozycja 1 w ogóle nie reagują gdy wezmę na pozycję 2 wycieraczki działają ale kiedy je wyłączę w czasie pracy nie wracają na swoje miejsce Gdy użyje spryskiwacza wycieraczki też nie pracują Co się dzieję? Spaliłem jakiś przekaźnik, bezpiecznik? |
Zakładam, że bezpieczniki są OK.
Najprościej sprawdzić, czy do silnika wycieraczek dochodzi napięcie w 1 poz. i czy jest stałe napięcie (bez włączonych wycieraczek) na jednym z przewodów. Jak tab będzie OK, to do sprawdzenia przełącznik przy kierownicy (może nie włącza ?). Jak i tam OK, to zostaje tylko podmiana MFU (ta płytka pod bezpiecznikami z elektroniką) na sprawne, sprawdzenie, czy działa jak trzeba
|
|