|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [ROVER 416 16V 97]
telis7 - Pią Sie 21, 2009 07:23 Temat postu: [ROVER 416 16V 97] Witam sznownych kolegów
Czy ktoś z Was demontował może tapicerki drzwi przednich lewych i może mi poradzić jak to sprawnie zrobic?
Widze dwa wkrety w uchwycie,jeden w klamce orazna wysokości lusterka...
Czy są jeszcze gdzieś ukryte? czy reszta trzyma się na zatrzaskach?
Nie wiem co z kontrolką alarmu,czy da się to jakoś rozłaczyć??
Lechos - Pią Sie 21, 2009 07:51
Cytat: | Widze dwa wkrety w uchwycie,jeden w klamce orazna wysokości lusterka...
Czy są jeszcze gdzieś ukryte? czy reszta trzyma się na zatrzaskach? | To juz wszystkie wkrety. Aby wyciagnac klamke musisz ja przesunac w bok i odczepic ciegno. Potem delikatnie odciagasz boczek od dolu z zaczepow. Nastepnie delikatnie ciagniesz go ( w kierunku tylu auta) jednoczesnie odciagajac od drzwi.
telis7 napisał/a: | Nie wiem co z kontrolką alarmu,czy da się to jakoś rozłaczyć?? | Ja rozlaczalem na kostce gdy juz mi zszedl boczek (dlatego nalezy delikatnie ciagnac aby nie wyrwac przewodow)
sobrus - Pią Sie 21, 2009 10:38
Temat spadł mi z nieba. Ja również próblwałem zdemontować boczek od strony kierowcy bo coś brzęczy w okolicach centralnego (kontrolka, siłownik itp) na drobych wybojach.
Samochód dokładnie taki sam, 416 '97. Wydrukowałem instrukcje z RAVE, odkręciłem wszystkie śruby i wyjąłem klamkę.
Ale boczek wciąż trzyma sie bardzo mocno, odciągnałem go nieco u dołu ale dalej nic. Po zabraniu palców wrócił na swoje miejsce.
Zostało ponoć 8 zatrzasków.
Nie chciałbym nic połamać, trzeba ciągnąć w tył?
Czy zatrzaski są wielokrotnego użytku czy trzeba zaopatrzyć sie w nowe?
Czy ponowne założenie jest kłopotliwe (jeżeli zdjęcie jest, to z założeniem pewnie jeszcze gorzej )
dzelo23 - Pią Sie 21, 2009 11:06
Witam. Panowie dokładnie tak jak napisał Lechos. U mnie też ciężko zeszło. Połamałem tylko jeden zatrzask a ciągnąłem prawie z całej siły. zatrzask kupiłem w sklepie motoryzacyjnym bez problemu. A stukały mi te czarne bolce od zamykania drzwi. Chwila roboty i jest cacy
darek_wp - Pią Sie 21, 2009 11:11
do zdjęcia boczka z drzwi wystarczy odkręcić 2 wkręty w uchwycie i klameczkę
potem dość energicznie pociąnąc boczek za dół i bez problemu schodzi
pozostaje delikatne wysunięcie do góry i odpięcie kostki od wyłącznika szyby
|
|