|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Pytania dotyczące eksploatacji tego modelu.
Arti73 - Sob Sie 22, 2009 17:38 Temat postu: [R600] Pytania dotyczące eksploatacji tego modelu. Witam
Jestem od niedawna posiadaczem Roverka 618 16v i z tego powodu mam prośbę do osób które mogą mi pomóc i odpowiedzą na parę pytań:
-Do czego służy czerwony kluczyk serwisowy (taki sam jak klucze do auta)z jakimś kodem kreskowym na opakowaniu. Coś tam pisze po angielsku o alarmie?
-Czy mogę sam dopasować pilota do alarmu(pilot oryginalny do tego modelu firmy Valeo ),bo niestety poprzedni właściciel zgubił pilota. A jeżeli nie to gdzie w Krakowie można to zrobić?
-Jakiej firmy najlepiej założyć rozrząd ,bo nie wiem czy są oryginalne a sporo jest zamienników?
-Gdzie można „ściągnąć „instrukcje do tego auta w języku polskim i instrukcje do alarmu bo takowa ponoć istnieje?
-Czy fotele i kanapa z Hondy Accord z 2000r będą pasować do Rovera?
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam
marthinez - Sob Sie 22, 2009 18:16
Arti73 napisał/a: | -Do czego służy czerwony kluczyk serwisowy (taki sam jak klucze do auta)z jakimś kodem kreskowym na opakowaniu. Coś tam pisze po angielsku o alarmie? | Do zaprogramowania przez serwis kodu immo w dorobionym nowym kluczyku.
Immo jest zaszyte w każdym czarnym normalnym kluczyku.
Arti73 napisał/a: | -Czy mogę sam dopasować pilota do alarmu(pilot oryginalny do tego modelu firmy Valeo ),bo niestety poprzedni właściciel zgubił pilota. A jeżeli nie to gdzie w Krakowie można to zrobić? | Nie zaprogramujesz nowego pilota do istniejącej centralki. W każdym razie jest to trudne do osiągnięcia i raczej nie opłacalne.
Arti73 napisał/a: | -Jakiej firmy najlepiej założyć rozrząd ,bo nie wiem czy są oryginalne a sporo jest zamienników? | Oryginalne są. Takie same jak do accorda z tych lat produkcji z tym samym silnikiem oczywiście. Dostepne w ASO Hondy.
Jednak sporo kosztuje. Wystarczą dobre zamienniki np. Mitshuboshi, Gates, czy Contitech.
Arti73 napisał/a: | -Gdzie można „ściągnąć „instrukcje do tego auta w języku polskim i instrukcje do alarmu bo takowa ponoć istnieje? | Było wiele razy podawane na forum. Trzeba poszukać.
Arti73 napisał/a: | -Czy fotele i kanapa z Hondy Accord z 2000r będą pasować do Rovera? | Nie.
staf - Sob Sie 22, 2009 20:40
Zobacz to.
http://www.roverki.pl/dow.../r600_instr.pdf
|
|