Zobacz temat - [Rover 25 1.4] Jak zdobyc nazwe lakieru.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 25 1.4] Jak zdobyc nazwe lakieru.

generaldawid - Czw Sie 27, 2009 16:24
Temat postu: [Rover 25 1.4] Jak zdobyc nazwe lakieru.
Witam, potrzebuje dobrac taka sama farbe jak mam na swoim roverku ale niewiem jak sie zato zabrac w sklepie powiedzieli mi ze potrzebuja nazwe farby ale ja niewiem skad ja mam wziasc w dowodzie mam wpisany bialy a samochud wpada w odcien kremowy, jest jakas mozliwosc zeby ta nazwe zdobyc.
staf - Czw Sie 27, 2009 16:33

Może to ci pomoze:
http://www.uniquecarsandp...codes_rover.htm

praktis - Czw Sie 27, 2009 16:36

Jak otworzysz drzwi kierowcy to na samym dole słupka jest tabliczka.
Zresztą zerknij do tego tematu:

http://forum.roverki.eu/v...light=kod+kolor

azor77 - Czw Sie 27, 2009 16:36

generaldawid, otwierasz drzwi kierowcy i na słupku na dole jest tabliczka z kodem lakieru jaki masz na aucie :wink: .
O widzę że, kolega mnie wyprzedził. :mrgreen:

zouza - Czw Sie 27, 2009 18:30

Można po kodzie, ale lekko bez sensu, bo lakier blaknie itd, najlepiej wziąć np klapkę wlewu paliwa do mieszalni żeby zrobili taki kolor jak trzeba.
hellboy_d - Czw Sie 27, 2009 18:37

zouza, Dobrze mowisz , mi po kodzie fabrycznym wyszedl calkiem inny odcien ...
I raczej niech robia w DOBREJ mieszalni ....

generaldawid - Czw Sie 27, 2009 19:12

Dzieki wszystkim juz znalazlem tabliczke ale ja ją mam po drugiej stronie bo kierownice mam po prawej a tabliczke po lewej od pasazera ;))
staf - Czw Sie 27, 2009 19:16

generaldawid napisał/a:
Dzieki wszystkim juz znalazlem tabliczke ale ja ją mam po drugiej stronie bo kierownice mam po prawej a tabliczke po lewej od pasazera ;))

No tak. Teraz zauważyłem ze w miejscu gdzie pisze skąd: Napisane Telford. :razz:

lipa0210 - Pią Sie 28, 2009 20:33

witam ja lakieruję samochody i muj kumpel co dorabia mi lakiery to wystarczy ze powiem mu markę , mniej wiecej kolor i jurz wie jaki to numer, chyba że był malowany cały, a co do rowera to musi być kod lakieru na tabliczce tak jak pisza koledzy z gury , pozdro....