|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] Światła
Krzysi3k - Pią Sie 28, 2009 23:11 Temat postu: [R25] Światła Mógłby ktoś wkleić zdjęcie jak jemu świecą reflektory w R25?
U mnie światła mijania święcą słabo. Żarówki mam Phillips Blue Vision.
azer - Sob Sie 29, 2009 01:06
Myślę że takie zdjęcie nic Ci nie da, najlepiej porównaj na żywo z inną 25tką. Różnica terenów, otoczenia oraz ciemności nie pozwoli jednoznacznie ocenić na podstawie zdjęcia. Może Ci opadły jakoś, wyjmij, włóż z powrotem żarówki, może coś pomoże.
Krzysi3k - Sob Sie 29, 2009 10:06
A jeśli miałbyś porównywać do innych samochodów z lampami halogenowymi?
Brt - Sob Sie 29, 2009 10:11
słabo czy krótko ... jesli słabo, to zmierz sobie napięcie na żarówce, może masz gdzieś spadek napięcia w instalacji ... a same lustra masz ok
Krzysi3k - Sob Sie 29, 2009 10:51
Krótko... No i powinny świecić szerzej... Napięcie sprawdzałem - w normie.
Kiedyś, dawno poprzedni właściciel puknął lekko przód.
Może to wina tanich zamienników? Lampy do regeneracji?
Już nawet rozważam kupno angel eyesów w wersji RHD i przeróbce na LHD...
Brt - Sob Sie 29, 2009 10:54
to musisz pokombinować z regulacją .... może masz mocowania przestawione ... a moze lustra wypadły z kulek mocujacych .... u mnie w lewym reflektorze jedno mocowanie wewnętrzne lustra było fabrycznie za słabo wkręcone i reflektor świecił cały czas w niebo ... dopiero poprawka mocowania unormowała wysokość świecenia
Krzysi3k - Sob Sie 29, 2009 11:26
U mnie są prawidłowo ustawione światła, facet na przeglądzie trochę poprawił, ale różnica jest znikoma. A w R25 trzeba rozbierać cały zderzak
No nic, kupię rurę od IC u Tomiego na dniach to zrobię wszystko na raz Nowy błotnik, rura od IC i lampy posprawdzam
A z tą przeróbką na LHD to opłacalne jest? Ile może to kosztować?
wacek - Sob Sie 29, 2009 15:00
Piszesz o rurze IC.........
Gdy jeździłem z uszkodzoną tą rurą to padł mi przepływomierz......podobnie miał Steff
Krzysi3k - Sob Sie 29, 2009 17:16
A no u mnie też na raz rura i przepływka.
Tą drugą już wymieniłem
Przepływka od Opla kosztowała mnie 290 zł
|
|