Zobacz temat - [R45 1.4 benz.]Rozrzad.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45 1.4 benz.]Rozrzad.

keczu - Sro Wrz 09, 2009 18:35
Temat postu: [R45 1.4 benz.]Rozrzad.
Panowie,mam pytanie odnosnie paska rozrzadu.Wiec wymienilem caly komplet+pompa,wsztstko jest oki,tylko wlasnie odebralem drugi komplet do mojej Mazdy i na pasku jest oznaczony kierunek montarzu :shock: Przyznam sie ze slyszalem kiedys o czyms takim,ale w autkach w ktorych zmienialem pasek nie spotkalem.I tu moje pytanie jak jest w benzynie 1.4 :?: Bo nawet nie spojrzalem jak go zakladalem,wiem ze moge uchylic oslone,ale moze byc po drugiej stronie itp.Mam stary orginalny pasek,ale orginal moze byc nie oznaczony.Moze ktos ma nie zamontowany komplecik i by sprawdzil?Poprostu chce byc pewny ze jest oki.Pozdr.
Lechos - Sro Wrz 09, 2009 19:26

gdy zakladalem pasek GATES nie bylo oznaczen kierunku, niemniej jednak zalozylem napisami do siebie (aby od strony prawego blotnika mozna je przeczytac)
keczu - Sro Wrz 09, 2009 20:21

W sumie juz sprawdzilem i tak jak napisales zalozony jest napisami do blotnika(w zasadzie zawsze tak zakladam,ale tym razem nie sprawdzilem).Na starym rowniez nie ma oznaczen.Dzieki za odpowiedz teraz jestem na 100% pewny.Klikam "pomogl" i pozdr. :ok: