|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Poszarpuje i gaśnie
leo783 - Czw Wrz 10, 2009 18:01 Temat postu: [R620] Poszarpuje i gaśnie witam rover 620.95r 2.0 sdi poszarpuje przy ok 2 tys , obrotów oraz czasami gasnie na sprzegle lub na wolnych obrotach --filtry wymienione na kompie wszystko ok. prosze o pomoc
Skiba - Czw Wrz 10, 2009 21:11
1. Sprawdź wiązkę i wszystkie kostki na temat "wiązki" w SDi znajdziesz milion postów na forum
2. Odepnij przepływomierz i zobacz czy jest poprawa.
thef - Czw Wrz 10, 2009 21:20
3. Sprawdź wężyki przelewowe wtryskiwaczy.
4. Sprawdź pompkę ręczną paliwa - gruszkę.
leo783 - Pią Wrz 11, 2009 18:31
Skiba napisał/a: | 1. Sprawdź wiązkę i wszystkie kostki na temat "wiązki" w SDi znajdziesz milion postów na forum
2. Odepnij przepływomierz i zobacz czy jest poprawa. |
przepływomierz juz odłączyłem zero reakcji
[ Dodano: Pią Wrz 11, 2009 19:32 ]
thef napisał/a: | 3. Sprawdź wężyki przelewowe wtryskiwaczy.
4. Sprawdź pompkę ręczną paliwa - gruszkę. |
mam zamiar odłączyć gruszkę
thef - Pią Wrz 11, 2009 18:49
Cytat: | mam zamiar odłączyć gruszkę | Możesz ją zastąpić zwykłym przewodem paliwowym.
Pawsiak - Pią Wrz 11, 2009 20:32
...miałem te same objawy co Ty, jeździłem po mechanikach i każdy wymyślał coś nowego a to turbo albo przepływomierz który z resztą wymieniłem(400 zl) i dalej nic w końcu doszedł ze to nastawnik na pompie, wymieniłem całą pompe która pochodziła 2 tygodnie ale udało sie jakoś ją poskładać
leo783 - Pią Wrz 11, 2009 20:46
Pawsiak napisał/a: | ...miałem te same objawy co Ty, jeździłem po mechanikach i każdy wymyślał coś nowego a to turbo albo przepływomierz który z resztą wymieniłem(400 zl) i dalej nic w końcu doszedł ze to nastawnik na pompie, wymieniłem całą pompe która pochodziła 2 tygodnie ale udało sie jakoś ją poskładać |
też o tym myslalem ale nastawnik na pompie powinien chyba wyskoczyc jako błąd na komputerze
Pawsiak - Pią Wrz 11, 2009 21:03
ja pierwsze co zrobiłem to pojechałem na komputer ale błedów nie miałem żadnych...
leo783 - Wto Wrz 15, 2009 18:06
Pawsiak napisał/a: | ja pierwsze co zrobiłem to pojechałem na komputer ale błedów nie miałem żadnych... |
wymienilem wężyki na przezroczyste nie wiem jak ale z filtra do pompy ida czasami babelki powietrza niemoge ich zlikwidować
thef - Wto Wrz 15, 2009 18:19
Odpowietrz filtr paliwa, ma na górze śrubkę, która do tego służy. Musisz do tego celu zamontować z powrotem gruszkę.
leo783 - Sob Wrz 19, 2009 18:45
thef napisał/a: | Odpowietrz filtr paliwa, ma na górze śrubkę, która do tego służy. Musisz do tego celu zamontować z powrotem gruszkę. |
odpowieczyłem uklad ale po 3 dniach znowu pojawił sie babel na dojsciu do filtra dzisiaj jeszcze raz dociaglem opaski zobaczymy co dalej ale od 3 dni nie zgaz jest szansa ze to był jego ból a nie pompa
[ Dodano: Nie Wrz 20, 2009 19:02 ]
thef napisał/a: | Odpowietrz filtr paliwa, ma na górze śrubkę, która do tego służy. Musisz do tego celu zamontować z powrotem gruszkę. |
a czy sama pompa może łapać sobie powietrze czy to raczej nie możliwe ?
thef - Pon Wrz 21, 2009 09:02
leo783 napisał/a: | a czy sama pompa może łapać sobie powietrze czy to raczej nie możliwe ? | Może łapać, ale skoro u Ciebie były bąbelki zaraz za filtrem, to znaczy, że to albo on, albo coś przed nim. Może gruszkę masz nieszczelną i ona zapowietrza układ? Na allegro kupisz jakąś uniwersalną za 20-30 zł, wiec może warto spróbować.
leo783 - Sob Wrz 26, 2009 11:47
thef napisał/a: | leo783 napisał/a: | a czy sama pompa może łapać sobie powietrze czy to raczej nie możliwe ? | Może łapać, ale skoro u Ciebie były bąbelki zaraz za filtrem, to znaczy, że to albo on, albo coś przed nim. Może gruszkę masz nieszczelną i ona zapowietrza układ? Na allegro kupisz jakąś uniwersalną za 20-30 zł, wiec może warto spróbować. |
bez gruszki tez były bąble chyba zaryzykuje i wymienie jeszcze raz filter , przjechalem na nim dopiero 4 tys. ale to i tak najmniejszy koszt
|
|