|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Kilka problemów ....
BorysOpole - Nie Wrz 20, 2009 18:03 Temat postu: [R620] Kilka problemów .... Ech odkąd mam to autko zawsze coś się dzieje
1. Czy do zbiorniczka chłodzącego powinna wlewać się woda z tej bocznej rurki zaraz po uruchomieniu przy otwartym korku ? Wcześnej tak było teraz nie czym to może być spowodowane ? temperatura jest w normie wentylator się załącza normalnie auto jedzie normalnie ale boję się że nie ma obiegu wody w silniku
2. Wpadł mi dziś rano pedał sprzęgła w podłogę i nie mogłem wrzucić biegu przy włączonym silniku biegi wchodziły normalnie, sprawdziłem płyn brakowało a wręcz było sucho w zbiorniczku dolałem podpompowałem i zaczeły cięzko ale wchodzić potem już wchodziły normalnie. Czy to oznacza że sprzęgło zaczyna kończyć żywot co sprawdzić wycieku nie ma na razie ok ale lepiej na zimne dmuchać
3. Czy gumy do drążka stabilizacyjnego będą pasowały od hondy accord ? jeśli tak to jakie to ma oznaczenie a jeśli nie to skąd wziąść nowe
4. Jak pozbyć się trzasków i zgrzytów plastików które występują od strony hamulca ręcznego do radia i wyżej
To tyle ale jak tu nie lubić roverka
filo - Nie Wrz 20, 2009 21:58
BorysOpole napisał/a: | 2. Wpadł mi dziś rano pedał sprzęgła w podłogę i nie mogłem wrzucić biegu przy włączonym silniku biegi wchodziły normalnie, sprawdziłem płyn brakowało a wręcz było sucho w zbiorniczku dolałem podpompowałem i zaczeły cięzko ale wchodzić potem już wchodziły normalnie. Czy to oznacza że sprzęgło zaczyna kończyć żywot co sprawdzić wycieku nie ma na razie ok ale lepiej na zimne dmuchać |
Poszukaj tematów o wysprzęgliku / pompce sprzęgła. Możliwe, że któryś z tych elementów kończy swój żywot...
BorysOpole napisał/a: | 3. Czy gumy do drążka stabilizacyjnego będą pasowały od hondy accord ? jeśli tak to jakie to ma oznaczenie a jeśli nie to skąd wziąść nowe |
Nie dawno był o tym temat i podobno pasują o średnicy 22mm, nie pamiętam dokładnie...
BorysOpole napisał/a: | 4. Jak pozbyć się trzasków i zgrzytów plastików które występują od strony hamulca ręcznego do radia i wyżej |
Próbowałeś podokręcać śrubki na tym tunelu i panelu środkowym ? Cały panel środkowy jest na zatrzaski więc jedynie coś podłożyć...
|
|