|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Uszczelka szyby od strony kierowcy
Kabotyn - Wto Wrz 22, 2009 09:50 Temat postu: [R420] Uszczelka szyby od strony kierowcy Witam,
W moim kochanym Roverku "stworzył" się problem. Rozerwała (pęknięcie w połowie wysokości) mi się uszczelka która łączy drzwi (pionowy słupek) z szybą (w drzwiach kierowcy). Na domiar złego gdzieś "w środku" się oderwał jej kawałek przez co jak próbuje zamknąć okno to szyba wysuwa uszczelke do góry.
I teraz pytanie: Jak to naprawić? Ewentualnie jest to zadanie na "domową robote"? I jak szukać takiej uszczelki? One się jakoś nazywają, jakieś konkretne modele tego są? I ewentualnie gdzie takie rzeczy się kupuje?
Pozdrawiam, pierwszy raz piszący
Artur.
NEOSSS - Wto Wrz 22, 2009 09:58
Najlepiej wymienic cala uszczelke, zrob zdjecie o co chodzi Ci dkladnie to powiem Ci czy takowa posiadam
Kabotyn - Wto Wrz 22, 2009 16:38
NEOSSS napisał/a: | Najlepiej wymienic cala uszczelke, zrob zdjecie o co chodzi Ci dkladnie to powiem Ci czy takowa posiadam |
Ok, dzięki, jutro wieczorem umieszczę zdjęcie.
Artur
Artu - Wto Wrz 22, 2009 16:56
Jeżeli jest to uszczelka która jest jednocześnie prowadnicą szyby, to należy:
Zdjąć "boczek" - czynność dość prosta. Plastikowa śrubka którą wykręcamy (nie naciskając!), następna pod klamką i pod "rączką". Wyjmujemy boczek (ostrożnie - ciągle jest na zatrzaskach). Następnie należy wyjąć szybę (mocowana jest na dwóch śrubach do metalowej prowadnicy. Teraz pozostaje tylko wyjąć uszczelkę (nie klejona, nie przykręcana, więc bajka)
Kabotyn - Sob Paź 17, 2009 11:27
"Jutro wieczorem" troche mi sie przeciagneło z powodów różnych...
ale poniżej jest zdjęcie uszczelki o której wspominałem.
Na czerwono zaznaczyłem zagięcie uszczelki na dole i miejsce gdzie jest pęknięta.
Jak to wymienić? I na co to wymienić i ile to kosztuje?
Pozdrawiam
|
|