|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400 1.6 98r. sedan] Poobrywane kostki..
lukas-g15 - Sob Wrz 26, 2009 13:48 Temat postu: [R400 1.6 98r. sedan] Poobrywane kostki.. Witam!
Dziś podczas czyszczenia samochodu zauważeyłem poobrywane i niepodpięte kostki, czy ktoś mógłby mi powiedzieć od czego one są:
Dodam jeszcze tylko, że nie działa mi ABS i klima więc może jest to powiązane
Z góry dziękuję za pomoc.
kasjopea - Sob Wrz 26, 2009 16:19
lukas-g15, proszę uzupełnić dane auta w nawiasie.
darek_wp - Sob Wrz 26, 2009 16:41
jak prosiła kasjopea popraw dane auta w nawiasie
1-sze zdjęcie - najprawdopodobniej był jakiś dodatkowy alarm czy sterownik
2-gie zdjęcie jak wyżej zasilanie do tego czegoś a po prawej wtyk złącza diagnostycznego - ma być niepodłączony
3-cie zdjęcie dodatkowe piny masy (pojedyncze) oraz złącze do zasłon tylnej szyby (jeśli są - 3 pin)
lukas-g15 - Sob Wrz 26, 2009 18:18
Rozszyfrowałem, że to na drugim zdjęciu po prawej jest od poduchy powietrznej a to po lewej chyba od ABS-u, ale gdzie to ma być podłączone? Natomiast na pierwszym zdjęciu to złącze diagnostyczne do instalacji LPG. Zostaje roszyfrować te puste miejsca nad bezpiecznikami
darek_wp - Sob Wrz 26, 2009 18:50
to po lewej, te nie obsadzone bezpieczniki na pewno nie są od ABS-u, nawet nie są oryginalnie wpięte w instalację, a po prawej jest złącze diagnostyczne kompa samochodu
od poduchy jest to żółte złącze w prawym górnym rogu skrzynki bezpieczników
nieobsadzone złącza w skrzynce już Ci opisałem wcześniej
co do ABS - w ogóle ma być
a do klimy jest bezpiecznik nr 13 w kabinie i bezpieczniki G oraz K a także link D pod maską
[ Dodano: Sob Wrz 26, 2009 19:59 ]
to po lewej, te nie obsadzone bezpieczniki na pewno nie są od ABS-u, nawet nie są oryginalnie wpięte w instalację, a po prawej jest złącze diagnostyczne kompa samochodu
lukas-g15 - Sob Wrz 26, 2009 19:35
Ok, wielkie dzieki za pomoc
|
|