|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45 IDT] długo łapie temperaturę
DANTE79R - Wto Wrz 29, 2009 15:31 Temat postu: [R45 IDT] długo łapie temperaturę Witam, ostatnio zauważyłem że mój R45 IDT jakoś wolniej łapie temp niż wcześniej. Chodzi mi o to że po odpaleniu muszę jeździć z 20min żeby wskazówka zaczęła się przesuwać do góry. Dodam że samochód jeździ normalnie, obroty są takie jakie powinny, silnik odpala jak zegarek i ładnie pracuje. Zastanawiam się czy nie jest to spowodowane tym, że temperatury są już niskie a zwłaszcza nocą i może dlatego tak wolno się grzeje. Dodam, że ogrzewanie działa prawidłowo. Może mi ktoś coś na ten temat napisać?
praktis - Wto Wrz 29, 2009 15:36
Termostat do sprawdzenia i ew. wymiany.
DANTE79R - Wto Wrz 29, 2009 15:48
Myślisz że to może być termostat?
kipy - Wto Wrz 29, 2009 15:55
DANTE79R napisał/a: | Myślisz że to może być termostat? | Cześć Dante niestety nie musi być to termostat. Ja miałem dokładnie taki sam przypadek jak ty na początku mój roverek długo łapał temperaturę tak jak u ciebie i wymieniłem termostat, ale po wymianie termostatu okazało się , że to nie termostat tylko czujnik temperatury cieczy chłodzącej dawał w kość. Po wymianie tego czujnika dolegliwość ustąpiła pozdrawiam Więc może lepiej najpierw sprawdzić ten czujnik czy jest sprawny pozdrawiam
Remigiusz - Wto Wrz 29, 2009 16:53
Ja mam to samo teraz ale nie cale 5.000 tys km sobie wymieniłem termostat I jechałem ostatnio do Wiednia i było 4.00 rano wiec myślałem ze to przez lekkie mrozy ale nawet po 150km nie doszła wskazówka do polowy a przy rożnych zakrętach lub dodawania gazu spadał do 1/4 i myślę ze mi czujnik pada Plyn nie ubywa ogrzewanie chodzi jak trzeba a jedynie co pamiętam to ze lekko był kabelek od czujnika pęknięty
praktis - Wto Wrz 29, 2009 17:08
Remi55 napisał/a: | nie cale 5.000 tys km sobie wymieniłem termostat |
Jak 5 000 000 km temu wymieniłeś termostat to może znowu czas wymienić
Swoją drogą widać, że L-series jest nie do zajeżdżenia
Remigiusz - Wto Wrz 29, 2009 18:32
praktis napisał/a: | Jak 5 000 000 km temu wymieniłeś termostat to może znowu czas wymienić
Swoją drogą widać, że L-series jest nie do zajeżdżenia |
Faktycznie masly blad sie wkradł hehe.. Oczywiscie chodzi mi o 5 kkm lub 5.000km
No L-seria jest jak czołg
-BEST- - Sro Wrz 30, 2009 00:15
Sprawdzić najpierw czujnik temp. mi też kiedyś wysiadł - a termostat był OK
|
|