Zobacz temat - [Freelander] Problem z elektrycznymi lusterkami

Forum Klubu ROVERki.pl

Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [Freelander] Problem z elektrycznymi lusterkami

Radzio83 - Czw Paź 01, 2009 12:15
Temat postu: [Freelander] Problem z elektrycznymi lusterkami
Witam mam problem z elektrycznymi lusterkami. Działa mi tylko regulacja lusterek w pozycji poziomej (lewo i prawo), natomiast nie działa pozycja pionowa (góra i dół). Wie ktoś może co może być przyczyną i jak ją usunąć??? Proszę o pomoc pozdrawiam.
keczu - Czw Paź 01, 2009 22:49

Zwykle w lusterku sa dwa silniczki, jeden ciagnie w poziomie drugi pionowo. Zdejmij szklo lusterka i sprawdz podlaczenie i silniczki.
Radzio83 - Pon Paź 12, 2009 08:21

Zrobiłem jak mówiłeś ale nic nie pomogło. Rozebrałem lusterka ale nic tam szczególnego nie widać. Są dwa kabelki do grzania lusterka w zimie oraz wiązka kabli no i chyba ten nieszczęsny silniczek (ale nie jestem pewny). Moim zdaniem jest jeden silniczek który jest opakowany plastikiem. Rozebrałem nawet urządzonko które steruje ruchem lusterka (joystick), przeczyściłem cały układ i nic. Nie wiem może trzeba rozebrać tą kopułkę w lusterku w której znajduje się silniczek. A jest możliwość że w moim autku jest tylko sterowanie poziome lusterkami???

[ Dodano: Pon Paź 12, 2009 09:21 ]
No i po problemie. Rozebrałem ten plastik w lusterku i moim oczom ukazały się dwa silniczki. Przeczyściłem cały układ styków, kostkę złożyłem wszystko i działa. Troszkę roboty ale są wyniki pozdrawiam.