Zobacz temat - [Rover 214 8v 1996 r] Kostka komputera.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 214 8v 1996 r] Kostka komputera.

mikoprotek - Czw Paź 08, 2009 19:52
Temat postu: [Rover 214 8v 1996 r] Kostka komputera.
Napiszcie mi proszę gdzie jest kostka do podłączenia komputera - mój samochód strasznie szarpie na niskich obrotach, a mechanik mie może znaleźć tego wyjścia :/
PHJOWI - Czw Paź 08, 2009 19:59

a co mu komp powie? uniwersalki za dużo nie powiedzą ,jak szarpie to kable + palec+kopułka do wymiany

[ Dodano: Czw Paź 08, 2009 20:59 ]
to podstawa , potem można mysleć nad kompem.

mikoprotek - Czw Paź 08, 2009 20:02

Ale problem ustaje na wyższych obrotach i po nagrzaniu silnika. Zawsze gdzieś po 15 min jazdy jest dobrze, a normalnie to ciężko ze skrzyżowania ruszyć. Dodam, że nawet jeśli silnik jest ciepły, ale go zgaszę to po ponownym odpaleniu znów szarpie i ustaje po 15 minutach - dramat!

P.S.

A co z tą kostką gdzie ona jest ?

PHJOWI - Czw Paź 08, 2009 20:05

kostka obok pedału gazu, jak sobie mechanik nie poradzi zapraszam wykonamy badania testbookiem i przywrócimy ustawienia fabryczne.
mikoprotek - Czw Paź 08, 2009 20:15

Dzwoniłem do mechanika - kable , palec i kopułka już dawno sprawdzone. Powiedziałem mu także o silniczku krokowym (przeczytałem na forum) ale stwierdził, że przy usterce silniczka krokowego, silnik przejawia inne objawy. Do komputera, chce podłączyć po to, aby sprawdzić dlaczego świeci kontrolka ABS (nie świeciła przed zmianą tarcz hamulcowych i klocków). Poza tym wymieniał mi komplet popychaczy hydraulicznych i okazało się, że auto nadal "stuka" nie cały czas, ale stuki powracają. Dziwna sprawa.

Jeśli nie da sobie rady - umówię się z Panem.

Pozdrawiam! ;)