|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 iDT] co zrobic zby było ciepłe ogrzewanie ??
koleszko1988 - Pią Paź 09, 2009 11:54 Temat postu: [R25 iDT] co zrobic zby było ciepłe ogrzewanie ?? witam mam kłopot poniewaz od jakiegos czasu probuje zrobic sobie cieply nawiew i nie moge pokretło ciepło zimno zatrzymuje sie na polowie i koniec dalej nie idzie co to moze byc?
Brt - Pią Paź 09, 2009 11:55
sprawdź linkę i zawór od nagrzewnicy ... zawór jest widoczny po otwoerzeniu maski silnika przy ścianie grodziowej mniej więcej na środku ... po przekręceniu pokrętła linka powinna sie ruszać
Spiro - Pią Paź 09, 2009 12:12
mialem podobnie i okazalo sie ze przewody od radia tak sie ulozyly ze blokowaly linke
koleszko1988 - Nie Paź 18, 2009 10:07
a gdzie sie miesci mniej wiecej ta linka od strony akumulatora
azor77 - Nie Paź 18, 2009 10:57
Na zamieszczonym zdjęciu masz zaznaczony zawór, który odpowiada za regulację przepływu płynu chłodzącego na nagrzewnicę. Jest podłączony z linka do pokrętła w kabinie.
Zawór jest tuż przy ścianie grodziowej, za silnikiem.
Podejrzewam, skoro pokrętło do końca się nie przekręca, to albo zawór ciężko chodzi lub pancerz linki zeskoczył z uchwytu który go trzyma za pokrętłem.
koleszko1988 - Nie Lis 01, 2009 13:34
czy posiada ktos wiedze i roverka 25 diesel zeby zrobic i zalaczyc zdjecie gdzie dokladnie jest ten zawór?? poniewaz wedlug tego rysunku ja nic nie moge stwierdzic najprosciej moze bedzie jak zalacze swoje zdjecie i ktos mi pokaze gdzie szukac ??
NEOSSS - Nie Lis 01, 2009 18:19
Do zaworu idzie linka bodajze zolta a moze rozowa... Zawor jest na przewodzie przed sciana grodziowa, przewod ten idzie do nagrzewnicy, kolo niego jest zaraz drugi przewod, najlepiej szukac od strony zbiorniczka wyrownawczego.
|
|