| |
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [rover 45 2002 r. 2.0 TD] przepływomierz i olej do skrzyni
slawomir.musial - Pon Paź 12, 2009 13:43 Temat postu: [rover 45 2002 r. 2.0 TD] przepływomierz i olej do skrzyni Witam wszystkich forumowiczów! Czy wiecie jaki numer powinien mieć przepływomierz do rovera 45 oraz jakiego oleju do skrzyni biegów powinienem wlać przy wymianie i ile tego oleju? Pozdrawiam i dzięki za pomoc!!
kasjopea - Pon Paź 12, 2009 13:57
Zachęcam do zaglądania do Technicznego FAQ http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#47
marcinZG - Pon Paź 12, 2009 15:00 Temat postu: Re: [rover 45 2002 r. 2.0 TD] przepływomierz i olej do skrzy
| slawomir.musial napisał/a: | | jakiego oleju do skrzyni biegów powinienem wlać przy wymianie i ile tego oleju? |
Wszystko jest w instrukcji od auta.
Ja wlasnie jestem po wymianie oleju w skrzyni, na oryginalny i powiem szczerze, ze skrzynia chodzila lzej przed wymiana.
magneto - Pon Paź 12, 2009 20:47
| slawomir.musial napisał/a: | | Czy wiecie jaki numer powinien mieć przepływomierz do rovera 45 |
przeczytaj ten temat http://forum.roverki.eu/v...rzep%B3ywomierz
bogdan24 - Nie Lis 22, 2009 12:50
mam problem bo chyba mi siadł przepływomierz gdyż samochód podczas jazdy zachowuje sie normalnie a jak eis zatrzymam to zaczynają mi lekko falować obroty . A oryginalny jest drogi wiec jak by ktoś mógłby mi podpowiedzieć jaki by pasował zamiennik to jest Rover 45 2000 r. 2.0 IDT
sTERYD - Nie Lis 22, 2009 12:54
bogdan24, a czytałeś ten link z postu nad Twoim
a poza tym to proszę nie dpisywać swojego problemu do wszystkich napotkanych topików zwłaszcza, że rozwiązanie już masz podane na tacy
PopaY - Czw Maj 13, 2010 07:46 Temat postu: Re: [rover 45 2002 r. 2.0 TD] przepływomierz i olej do skrzy
| marcinZG napisał/a: | | slawomir.musial napisał/a: | | jakiego oleju do skrzyni biegów powinienem wlać przy wymianie i ile tego oleju? |
Wszystko jest w instrukcji od auta.
Ja wlasnie jestem po wymianie oleju w skrzyni, na oryginalny i powiem szczerze, ze skrzynia chodzila lzej przed wymiana. | To dziwne, bo w mojej instrukcji do R45 jest tylko napisane, że pojemność skrzyni na olej to 2L, a nie ma ani krzty o tym jaki to olej Może mamy różne instrukcje?
|
|