|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200/400 all engine] Czasowa praca wycieraczek przednich
sknerko - Czw Paź 15, 2009 14:16 Temat postu: [R200/400 all engine] Czasowa praca wycieraczek przednich Czy jest możliwośc regulacji czasowej pracy wycieraczek w Roverkach hondopodobnych i "okrąglakach"? bo w instrukcji się nie mogę dopatrzyć
Lechos - Czw Paź 15, 2009 14:29
w R400 brak
Remigiusz - Czw Paź 15, 2009 14:36
Jest dokup sobie inny przekaznik który da sie zaprogramować czas ruchu. Np VW.Nr99 potrafi takie coś.
szoso - Czw Paź 15, 2009 14:38
Remi55 napisał/a: | Jest dokup sobie inny przekaznik który da sie zaprogramować czas ruchu. Np VW.Nr99 potrafi takie coś. |
ja tak właśnie miałem w moim Golfiaczu
z jaką szybkością włączysz i wyłączysz wycieraczki z taką samą będą chodziły czasówki
Remigiusz - Czw Paź 15, 2009 15:12
Sorrki zapomniałem ze w Roverkach czasówka idzie przez MFU a nie przez przekaźnik
szoso - Czw Paź 15, 2009 16:16
Remi55 napisał/a: | Sorrki zapomniałem ze w Roverkach czasówka idzie przez MFU a nie przez przekaźnik |
to nie dobrze ale słychać jakieś pykanie jak w przekaźniku
a już myślałem że zrobię mały myk i będzie czasówka
darek_wp - Czw Paź 15, 2009 17:05
szosownik napisał/a: | zrobię mały myk i będzie czasówka |
ten mały myk zgodnie z instrukcją serwisową potrzebuje podłączenia do kompa choć to niejako półśrodek, bowiem nie ma płynnej regulacji tylko nadal jest ustawiona w MFU
sknerko - Pią Paź 16, 2009 08:46
no pięknie czyli co da się jakoś sterować tą praca przerywana czy nie? bo już sam nic nie wiem.
TomC - Pią Paź 16, 2009 19:11
sknerko napisał/a: | czyli co da się jakoś sterować tą praca przerywana czy nie? |
Nie
Remigiusz - Pią Paź 16, 2009 20:31
sknerko napisał/a: | no pięknie czyli co da się jakoś sterować tą praca przerywana czy nie? bo już sam nic nie wiem. |
Mozna by było zrobić taki myk, zęby kupić taki przekaźnik oraz przełącznik. Sie wpiąć na przewody gdzie jest ciągla praca wycieraczek. i przełącznikiem można w tedy wybrać stalą prace lub przekaźnik z programatorem. i w tedy by się zaprogramowało przekaźnik
Trochę to nie komfortowa opcja ale by działało mięć takie cudo
Z tego co wyczytałem na angielskim forum o tym przekaźniku w MFU to jakis własny specyfikat to jest i taniej jest kupic używane MFU niz ten przekaźnik.
[ Dodano: Pią Paź 16, 2009 21:31 ]
Albo zrobić nawet obejście tym przełącznikiem przez MFU i zęby od razu szlo to przekaźnika jak się ustawi na intervall
[ Dodano: Pią Paź 16, 2009 21:31 ]
Wszystko się da zrobić nie ma rzeczy nie możliwych
|
|