|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200 1,2 98r]
chomikk1990 - Pią Paź 16, 2009 12:53 Temat postu: [r200 1,2 98r] Mam zamiar kupic ROVERka 200 w odbrym stanie wizualnym lecz problem jest w tym ze sprzedający od razu uprzedził mnie o ze trzeba wymienic łozysko(a) w skrzyni biegów wiem ze to koszt ok 400-500 zł ale czy mogą być tego inne powazniejsze konsekwencje?? typu synchronizatory itp...? prsoze o pomoc bo totalnie nie znam sei na autach. wiem ze sa problemy z uszczelami pod głowicą itpp warto kupic to auto czy nie i czy bede musiał duzo w nie zainwestowac??
zgóry wielkie dzieki i czekam na odp.
Szczygus - Pią Paź 16, 2009 19:18
Cześć kolego,
mi ostatnio padły łożyska w skrzyni. Nie bawiłem się w naprawę. Kupiłem używaną skrzynię za 450 zł i prawie tyle wydałem na robociznę bo się okazało że jeszcze sprzęgło się nie nadaje i musiałem wymienić. Czyli za wymianę skrzyni i sprzęgła zapłaciłem jakieś 400 zł. Decyzja należy do Ciebie. Jak każdego mechanika się pytałem to żaden się nie bawi w rozkręcanie skrzyni na części a jak jeden się zdecydował to zaśpiewał mi 800 zł to mu podziękowałem. W jednym z moich wątków jest właśnie plik z nagraniem zepsutych łożysk w skrzyni to jak chcesz to sobie przesłuchaj Jak coś to ceny są na Warszawę, u Ciebie mogą być inne pozdrawiam i powodzenia
_Lucas_ - Pią Paź 16, 2009 22:51
Miałem taki sam problem, skrzynia charczała podczas jazdy, trzeba było wymienić, korzystniejsze okazało się znalezienie skrzyni biegów i wymiana niż bawienie się w rozkręcanie i naprawianie bez pewności ,że skrzynia będzie chodzić tak samo dobrze jak używana, ja poszukałem trochę bardziej i akurat trafiłem identyczną do mojego Rovera 200 z silnikiem 1.1l koszt 60 funtów + 100 funtów robocizna, pamiętaj ,że przy szukaniu używanej skrzyni najlepiej jest szukać takiej z identycznej pojemności silnika bo różnią się one przełożeniami i tak np: dla przykładu jakbym znalazł do swojego rovera skrzynię z 1.6 to samochód straciłby poważnie na dynamice, nie wiem jak to jest w wypadku 1.4 czy 1.6 w sumie 1.1l to taki skrajny przypadek i rzadko spotykany w Polsce
|
|