|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Moje przeboje
Marcin620si - Pon Lis 02, 2009 23:10 Temat postu: [R620] Moje przeboje Witam wszystkich.http://forum.roverki.eu/images/smiles/icon_biggrin.gif
Oto moj przypadek:
-włączam nawiew na ogrzewaie w moim roverku, którego mam od 21.10.09, i jakoś dziwnie z niego pachnie, taka starością, stęchlizną czy możliwe jest to że to klima zgrzybiała czy trzeba przycyn w jakiś nieszczelnościach silnika szukać itp, na zimnym nawiewie przy znacznej prędkości problemu nie ma. (tłumik i siatka naprawione, kolektor cały).
-odpalam np. dziś rano mojego r (620 si automat 130km 1995) i gaśnie mi od razu, musze gazu dodawać by zaskoczył, co robić?
-czy ktoś spotkał się z dziwnym świrczeniem silnika przy dodawaniu gazu, w szczególności jak jest świeżoo co po rozgrzaniu. Dziwna praca dochodzi jakby z pokrywy na której jest 16 valve napis .
Pomóżcie bo wyszukiwarka forum słabo coś szuka, dlatego na stworzenie postu się zdecydowałem.
Odpowiedzcie proszę
Marcin
Firq - Pon Lis 02, 2009 23:23
Marcin620si, wyszukiwarka działa świetnie zapewniam cie o tym musisz tylko sprecyzować swoje poszukiwania... Dla chcącego nic trudnego Życzymy powodzenia
Pozdrawiam Firq
Marcin620si - Pon Lis 02, 2009 23:33
próbuję cały czas, chyba że źle szukam.
NEOSSS - Wto Lis 03, 2009 10:26
Marcin620si,
Odgrzyb wentylacje srodkiem do odgrzybiania...
Silniczek krokowy sie klania do czyszczenia badz wymiany...
Gwizdzy czy stuka?
|
|