Zobacz temat - Rover Turbo bez Turbo :)

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Rover Turbo bez Turbo :)

dobryziom - Czw Lis 05, 2009 00:01
Temat postu: Rover Turbo bez Turbo :)
Dzisiaj przeczytałem na allegro ogłoszenie niby nic szczególnego ale...

Autem jeżdzi się dobrze. W chwili obecnej z silnika wymontowana jest turbosprężarka, która nadaje się do regeneracji. Oczywiście brak sprężarki nie ma złego wpływu pracę silnika, a jedynie na jego moc. Jednak nawet bez turba silnik jest żwawy i auto przyspiesza nieźle. Spadło również spalanie.

http://www.allegro.pl/ite..._turbo_2_0.html

muszę to zobaczyć na własne oczy hahaha

sTERYD - Czw Lis 05, 2009 00:14

po 130tysiącach turbo zmarło? to ciekawe jak wygląda skrzynia...

to, że nie wpływa na pracę silnika, "tylko" na moc silnika, to w sumie coś w tym jest... ciekawe jak na to reaguje przepływomierz i całe podciśnienie... pewnie hamowania też nie ma...

Markzo - Czw Lis 05, 2009 08:12

o lol :D :D :D :D to auto jest niedaleko mnie chyba, blachy RLA czyli Łańcut i okolice...
dobryziom - Czw Lis 05, 2009 09:05

sTERYD napisał/a:
po 130tysiącach turbo zmarło? to ciekawe jak wygląda skrzynia...

tu pewnie standard czyli do regeneracji z doświadczenia wiem ze przy tym przebiegu bez tego się nie obejdzie.

sTERYD napisał/a:

to, że nie wpływa na pracę silnika, "tylko" na moc silnika, to w sumie coś w tym jest... ciekawe jak na to reaguje przepływomierz i całe podciśnienie... pewnie hamowania też nie ma...

ja jakoś sobie tego nie wyobrażam przecież komputer by zwariował...

Markzo jak byś się nudził w weekend czy coś możesz podjechać i zobaczyć to cudo jak jeździ Rover turbo bez turbo buehehe

Konix - Czw Lis 05, 2009 09:26

Jak komuś zostało kilkanaście tysięcy litrów niebieskiej bęzyny z dawnych czasów to idealne auto dla niego ;)
Markzo - Czw Lis 05, 2009 10:30

DObryziomie, może się wybiore :D pojade COupetką, ciekawe co powie :D
jaro12 - Pią Lis 06, 2009 14:46

To jest ten co go widuję na parkingu WSiZ-u
Wojtek88 - Sro Lis 11, 2009 11:16

Też się uśmiałem widząc to ogłoszenie :) Szkoda Roverka :(
Brt - Sro Lis 11, 2009 11:43

Jeśli buda jest w dobrym stanie (na fotkach wyglada nieźle poza wgniotką na błotniku), to kumaty mechanik mógłby jeszcze conieco z niego zrobić ... przywrócić sprężarkę, zrobić od razu krzynkę i jeszcze by pośmigał :roll: ;)