|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Rover Turbo bez Turbo :)
dobryziom - Czw Lis 05, 2009 00:01 Temat postu: Rover Turbo bez Turbo :) Dzisiaj przeczytałem na allegro ogłoszenie niby nic szczególnego ale...
Autem jeżdzi się dobrze. W chwili obecnej z silnika wymontowana jest turbosprężarka, która nadaje się do regeneracji. Oczywiście brak sprężarki nie ma złego wpływu pracę silnika, a jedynie na jego moc. Jednak nawet bez turba silnik jest żwawy i auto przyspiesza nieźle. Spadło również spalanie.
http://www.allegro.pl/ite..._turbo_2_0.html
muszę to zobaczyć na własne oczy hahaha
sTERYD - Czw Lis 05, 2009 00:14
po 130tysiącach turbo zmarło? to ciekawe jak wygląda skrzynia...
to, że nie wpływa na pracę silnika, "tylko" na moc silnika, to w sumie coś w tym jest... ciekawe jak na to reaguje przepływomierz i całe podciśnienie... pewnie hamowania też nie ma...
Markzo - Czw Lis 05, 2009 08:12
o lol to auto jest niedaleko mnie chyba, blachy RLA czyli Łańcut i okolice...
dobryziom - Czw Lis 05, 2009 09:05
sTERYD napisał/a: | po 130tysiącach turbo zmarło? to ciekawe jak wygląda skrzynia... |
tu pewnie standard czyli do regeneracji z doświadczenia wiem ze przy tym przebiegu bez tego się nie obejdzie.
sTERYD napisał/a: |
to, że nie wpływa na pracę silnika, "tylko" na moc silnika, to w sumie coś w tym jest... ciekawe jak na to reaguje przepływomierz i całe podciśnienie... pewnie hamowania też nie ma... |
ja jakoś sobie tego nie wyobrażam przecież komputer by zwariował...
Markzo jak byś się nudził w weekend czy coś możesz podjechać i zobaczyć to cudo jak jeździ Rover turbo bez turbo buehehe
Konix - Czw Lis 05, 2009 09:26
Jak komuś zostało kilkanaście tysięcy litrów niebieskiej bęzyny z dawnych czasów to idealne auto dla niego
Markzo - Czw Lis 05, 2009 10:30
DObryziomie, może się wybiore pojade COupetką, ciekawe co powie
jaro12 - Pią Lis 06, 2009 14:46
To jest ten co go widuję na parkingu WSiZ-u
Wojtek88 - Sro Lis 11, 2009 11:16
Też się uśmiałem widząc to ogłoszenie Szkoda Roverka
Brt - Sro Lis 11, 2009 11:43
Jeśli buda jest w dobrym stanie (na fotkach wyglada nieźle poza wgniotką na błotniku), to kumaty mechanik mógłby jeszcze conieco z niego zrobić ... przywrócić sprężarkę, zrobić od razu krzynkę i jeszcze by pośmigał
|
|