Zobacz temat - [R214,99] Filtr stozkowy - czyszczenie

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning mechaniczny - [R214,99] Filtr stozkowy - czyszczenie

szkatula77 - Sob Lis 07, 2009 08:25
Temat postu: [R214,99] Filtr stozkowy - czyszczenie
Dzień dobry wszystkim.
Mam troche może banalne pytanie, czy wiecie może czym najlepiej czyścic filtr stożkowy??
Dzięki

dobryziom - Sob Lis 07, 2009 10:02

Jeżeli jest to filtr mokry to bieżącą woda z mydłem, ewentualnie dedykowanym płynem K&N lub Pipercross po wysuszeniu koniecznie nasączyć dedykowaną oliwką.
szkatula77 - Nie Lis 08, 2009 15:48

Mokry?? to znaczy jaki??
Remigiusz - Nie Lis 08, 2009 15:56

na olejony impregnatem :wink: Czy suchy czyli taka gąbka to jest :wink:
dobryziom - Nie Lis 08, 2009 16:07

Suchy nie musi być gąbka ja mam japońską Fujite który ma strukturę bardzo podobną jak mokry K&N a jednak jest suchy nie wymaga żadnej oliwki tylko częstego odkurzania i szczerze powiem ze to najlepszy i najbardziej wydajny filtr jaki miałem ale co tu się dziwić jak jeździ na nim 3/4 driffterów :)
Bocian_s - Pon Lis 16, 2009 12:43

dobryziom napisał/a:
Jeżeli jest to filtr mokry to bieżącą woda z mydłem, ewentualnie dedykowanym płynem K&N lub Pipercross po wysuszeniu koniecznie nasączyć dedykowaną oliwką.
Płyn do mycia KN jest jak jakiś łagodny detergent a oliwka po kolorze zapachu i konsystencji niczym ATF do automatyczniej skrzyni. :lol: :lol: :lol: No chyba że ktoś mi podmienił zawartość pojemników. :wink:

[ Dodano: Pon Lis 16, 2009 12:43 ]
A i pamiętaj żeby płukać filt od wewnątrz na zewnątrz wodą pod małym cisnieniem najlepiej grawitacyjnie ;) .