|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [All] Wymiana na zimowe - konieczne ustawianie zbieżności?
bartoszek_m - Sob Lis 07, 2009 11:25 Temat postu: [All] Wymiana na zimowe - konieczne ustawianie zbieżności? Witam
Czas chyba wymienić oponki na zimowe. I takie kieruje do was pytanie.
Mam zimówki na oddzielnych felgach i czy konieczne jest ustawianie przed ich założeniem zbieżności? Jeździłem na nich tamtej zimy i wtedy były one ustawiane. Teraz trzeba to robić kolejny raz?
filo - Sob Lis 07, 2009 11:32
Też mam zimówki na stalówkach a letnie na alu ale po zmianie to tylko kontrola ciśnienia w oponie i tyle.
Nie sprawdzałem zbieżności...
Lechos - Sob Lis 07, 2009 11:37
bartoszek_m napisał/a: | czy konieczne jest ustawianie przed ich założeniem zbieżności? | nic nie trzeba ustawiac.
0L0 - Sob Lis 07, 2009 11:38
Pierwsze słyszę, żeby ustawiać zbieżność po zmianie kół
mcjg - Sob Lis 07, 2009 12:22
Dla pewności można tylko ponownie wyważyć koła.
darek_wp - Sob Lis 07, 2009 13:21 Temat postu: Re: [All] Wymiana na zimowe - konieczne ustawianie zbieżnośc
bartoszek_m napisał/a: | Witam
Czas chyba wymienić oponki na zimowe. I takie kieruje do was pytanie.
Mam zimówki na oddzielnych felgach i czy konieczne jest ustawianie przed ich założeniem zbieżności? Jeździłem na nich tamtej zimy i wtedy były one ustawiane. Teraz trzeba to robić kolejny raz? |
sprawdzić cisnienie i ew. wyważyć
a w ogóle po co poprzedniej zimy ustawiałeś zbieżność ? zbiezność ustawia się po wymianie /naprawie elementów zawieszenia (wachacz, końcówka drążka) a nie po zmianie kół
SeevS - Sob Lis 07, 2009 13:39
Może koledze chodziło właśnie o wyważenie. Jeśli tak to jak najbardziej bo opony pewnie leżały w garażu jedna na drugiej.
bartoszek_m - Nie Lis 08, 2009 21:19
SeevS napisał/a: | Może koledze chodziło właśnie o wyważenie. Jeśli tak to jak najbardziej bo opony pewnie leżały w garażu jedna na drugiej. | Dokładnie chodziło mi o wyważenie kół, a nie o zbieżność pomyliły mi się pojęcia. Tzn myślałem o jednym a napisałem drugie.
No czyli jednak warto wyważyć. Ok jak tylko będę miał okazję to to zrobię. Pozdrawiam i dzięki za pomoc i oczywiście przepraszam za zamieszanie.
Kot - Nie Lis 08, 2009 21:32
bartoszek_m, zaloz, zobacz czy nie ma bicia jak sie szybciej jedzie, jesli nie to niema sensu nawet wywazanie ...
|
|