|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400 1.6 '98] uszczelka głowicy
macikd - Pon Lis 09, 2009 00:18 Temat postu: [R400 1.6 '98] uszczelka głowicy Witam,
mam pytanie związane z zakupem uszczelki pod głowicę i reszty niezbędnych do tego elementów.
Przeczytałem temat o tym nowym typie uszczelki i reszty elementów przy wymianie.
Ja auta nie przegrzałem, ale kupując zauważyłem że ubywa płynu. Przyszedł czas żeby to zrobić. Chyba moje szczęście w tym nieszczęściu że płyn ucieka spod głowicy tylko na zewnątrz, ale zrobić to trzeba I tu moje pytanie bo auto ma przebieg 92kkm, w kraju od ośmiu miesięcy, i napewno nie miał tu wymienianej uszczelki pod głowicą. Silnik pracuje równiutko, nic się nie dzieje ale lepiej chuchać na zimne. Którą wybrać w takim razie uszczelkę I eszcze jedno: Czy we Wrocławiu lub okolicy jest jakiś dobry sklep z częściami do Rovera który moglibyście mi polecić? Muszę wymienić śruby przy wymianie uszczelki? W innych autach prawie nigdy ich nie wymieniałem ,ale z nowo zakupionym Roverem mam nowe doświdczenia i wolałbym sie Was o to dopytać.
Z góry dzięki za pomoc.
drlubicz - Pon Lis 09, 2009 01:08 Temat postu: Re: [R400 1.6 '98] uszczelka głowicy
macikd napisał/a: | auto ma przebieg 92kkm |
sklep
kruszon - Pon Lis 09, 2009 09:14
macikd napisał/a: | zauważyłem że ubywa płynu |
macikd napisał/a: | płyn ucieka spod głowicy tylko na zewnątrz |
Na pocztek wymien uszczelke kolektora dolotowego i zobacz czy pomoze, bo jesli nie ma innych objawow jak olej w plynie, plyn w oleju, to bym obstawial to. Napewno nie zaszkodzi sprobowac a znacznie taniej wyjdzie
Pozdrawiam
macikd - Pon Lis 09, 2009 10:03
drlubicz, wiem, że to może i wygląda śmiesznie, ale prawda jest taka że auto poza wspomniana uszczelką i pękniętą przednią szybą wygląda jak nowe. W polsce zrobił przez rok może 5kkm bo znajomy kupił auto i dosłownie 3 km kilka razy w tygodniu jeździł nim do sklepu. Może i jest trochę kręcony ale ręcze Ci że więcej niż 150kkm nie przejechał
kruszon, myślę że nic ta wymiana nie da ponieważ płyn się wydostaje z przodu silnika i dokładnie widać miejsce gdzie wycieka A jak to jest z tym nowym typem Warto dopłacać do tej uszczelki czy szkoda zachodu
kruszon - Pon Lis 09, 2009 10:45
macikd napisał/a: | płyn się wydostaje z przodu silnika i dokładnie widać miejsce gdzie wycieka |
Dalbys rade zrobic zdjecie albo na jakims obrazku oznaczyc skad dokladnie cieknie?
macikd napisał/a: | A jak to jest z tym nowym typem Warto dopłacać do tej uszczelki czy szkoda zachodu |
Opinie są podzielone. Ja uważam, że nie warto, ale co głowa to opinia:
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=19961
Pozdrawiam
macikd - Pon Lis 09, 2009 11:00
kruszon, temat który polecasz przewertowałem od a do z ale i tak nie wiem
Niestety nie mam jak zrobić zdjęcia ani pokazać gdzie. Jak stane przodem do auta to na przedniej ściance bloku spod głowicy wycieka płyn. Po mojej lewej stronie jakieś 10 cm w prawo od oslony paskarozrzadu.
|
|